Οι Δήμοι της Αττικής μοιράζουν tablet στους μαθητές και διαψεύδουν στην πράξη Κρεμύδα-Χατζητρακόσια

Ψέματα Κρεμύδα- Χατζητρακόσια  ότι η παροχή υπολογιστών δεν μπορεί να γίνει από τους Δήμους.

 

Ο ένας μετά τον άλλο οι Δήμοι τους ξεμπροστιάζουν

ΧΑΛΑΝΔΡΙ

ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

ΓΛΥΦΑΔΑ

 

Ο Παππούς πιστεύει ότι απευθύνεται σε αδαείς, σε ανθρώπους που δε μαθαίνουν τι συμβαίνει στους άλλους Δήμους.

Έσπευσε λοιπόν τόσο με τα παπαγαλάκια του όσο και με τις βαρύγδουπες δηλώσει του «αυτοδημιούργητου» Κρεμμύδα να μας πει ότι δεν ανήκει στην αρμοδιότητα του Δήμου η παροχή tablets σε μαθητές της πόλης

 

Αν και έχουμε αναφέρει ποιοι Δήμοι  προχώρησα σε ανάλογες ενέργειες να προσθέσουμε τον Δήμο Αγίων  Αναργύρων, Δήμο Ηλιούπολης, Δήμος Χαλανδρίου, Δήμος Γλυφάδας

Γιατί όταν ένας Δήμαρχος… θέλει …μπορεί αρκεί να νοιάζεται για τους δημότες τους και όχι μόνο για τους κυβόλιθους και τις φωτογραφήσεις

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Η  δημοτική αρχή με συναίσθηση κοινωνικής ευθύνης πάντα σε συνεννόηση με τους Συλλόγους Γονέων και τους Διευθυντές των σχολείων και σύμφωνα με τις υποδείξεις τους, έχει ήδη προβεί σε χορήγηση tablets σε μαθητές της πόλης.

Έχοντας ακόμη διαπιστώσει ότι αρκετά παιδιά δεν έχουν την απαραίτητη ευχέρεια για τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, αποφάσισε να διαθέσει ειδικά εκπαιδευμένο άτομο που κατόπιν συνεννόησης θα βοηθά και θα καθοδηγεί κάθε παιδί που δυσκολεύεται.
 ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ -ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού αποφάσισε να προσφέρει χαμόγελα σε περίπου 500 μαθητές του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού,
Και αυτό γιατί ο νεότερος Δήμαρχος της Αττικής αποφάσισε να επενδύσει στην επόμενη γενιά του Δήμου παρέχοντάς τους το πολυτιμότερο εργαλείο που αποτελεί το εισιτήριο για την τηλεκπαίδευση: Ένα τάμπλετ τελευταίας γενιάς.
«Το δικαίωμα στην εκπαίδευση είναι αδιαμφισβήτητο και αναφαίρετο δικαίωμα όλων των παιδιών. Τη μάχη αυτή θα τη δώσουμε όλοι μαζί. Κανένα παιδί δεν θα πρέπει να στερείται το αγαθό της παιδείας, επειδή η οικογένειά του δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος για την αγορά μίας ηλεκτρονικής συσκευής. Μαζί με τους συνεργάτες μου προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε στα παιδιά μας ίσες ευκαιρίες».

Τάμπλετ για τις ανάγκες των μαθητών προμηθεύεται ο Δήμος Χαλανδρίου

Την προμήθεια τάμπλετ για την κάλυψη επειγουσών αναγκών των μαθητών της πόλης ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Χαλανδρίου, στις 26 Νοεμβρίου 2020.

 

Από τη δική του μεριά, ο Δήμος Χαλανδρίου θα προμηθευτεί 125 τάμπλετ για την κάλυψη αναγκών των μαθητών εκείνων που δεν διαθέτουν τον απαραίτητο ηλεκτρονικό εξοπλισμό για την τηλεκπαίδευση.

Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη δαπάνη και σε δηλώσεις της η αντιδήμαρχος Παιδείας Ιωάννα Αθανασάτου, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η προμήθεια αυτή υπαγορεύτηκε από τις έκτακτες συνθήκες της πανδημίας, εκτιμούμε όμως ότι μπορεί να συμβάλει επιπλέον στην ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών. Παραμένουμε ως διοίκηση σταθερά προσηλωμένοι στην κάλυψη των αναγκών των μαθητών της πόλης, πάντα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και στο μέτρο των δυνατοτήτων μας».

 

 

 

Ο Δήμος Γλυφάδας προσφέρει tablet σε κάθε μαθητή που το χρειάζεται για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Προσφέρουμε ένα tablet τελευταίας γενιάς για κάθε μαθητή που το έχει ανάγκη.

Δήμαρχος Γλυφάδας: Η μάθηση είναι δικαίωμα για όλους – είτε στο σχολείο είτε στις έκτακτες συνθήκες που ζούμε μέσω τηλεκπαίδευσης. Δεν θέλουμε κανένα παιδί να τη στερηθεί επειδή δεν έχει έναν υπολογιστή ή ένα τάμπλετ σπίτι του για να συμμετέχει.

Τα tablets, μάρκας Lenovo, θα διανεμηθούν, στους μαθητές από κάθε σχολική βαθμίδα (Δημοτικό – Γυμνάσιο – Λύκειο) που τα έχουν ανάγκη, από τους διευθυντές των σχολείων – που έχουν την καλύτερη εικόνα για τα παιδιά που δεν μπορούν να λάβουν μέρος στην τηλεκπαίδευση – με συντονισμό από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Περικλή Δορκοφίκη.

Είναι αυτονόητο ότι εφόσον υπάρχουν μεγαλύτερες ανάγκες, θα καλυφθούν και αυτές.

Κανένα παιδί δεν θα μείνει μόνο του στη μάχη αυτή, κανένα παράθυρο γνώσης δεν θα μείνει κλειστό. 

 

 

%d bloggers like this: