Ελλάδα – Τουρκία: Sold out το μεγάλο ντέρμπι στα Άνω Λιόσια

Η πόλη μας φιλοξενεί απόψε τον μεγάλο αγώνα της Εθνικής Ελλάδας που αντιμετωπίζει την Τουρκία στο κλειστό των Άνω Λιοσίων (18:00, Novasports Prime) και θέλει μόνο τη νίκη, ώστε να κάνει το σημαντικό βήμα για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ του 2023.

Η Εθνική Ελλάδας “κουβαλάει την ήττα μέσα στην Αγγλία και η νίκη στον αποψινό αγώνα με την Τουρκία είναι… μονόδρομος για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, μιας και ακολουθεί τη Δευτέρα μια ακόμα αναμέτρηση με τους “γείτονες” στην Κωνσταντινούπολη.

Όλες οι ομάδες του ομίλου βρίσκονται στο 1-1 μετά από τις δυο πρώτες αγωνιστικές (τη δεύτερη αγωνιστική η “Γαλανόλευκη” νίκησε εντός έδρας την Λευκορωσία). Το παιχνίδι ανάμεσα σε Λευκορωσία και Μεγάλη Βρετανία αναβλήθηκε λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, παρά το φορτωμένο πρόγραμμα στη Euroleauge, διέθεσαν τους παίκτες τους στην εθνική, για τους αγώνες με τους Τούρκους (25 και 28/2) σε αυτό το «παράθυρο».

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος θα έχει σήμερα στη διάθεσή του, τους Σλούκα, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Λαρεντζάκη, οι οποίοι αγωνίστηκε χθες (24.02.2022) κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο. Τις προηγούμενες ημέρες είχε ενσωματωθεί στην εθνική ο Μιχάλης Λούντζης. Από την πλευρά του Παναθηναϊκού, στη διάθεση του Έλληνα κόουτς έχει τεθεί ήδη ο Γιώργος Παπαγιάννης, ενώ το Σάββατο θα ενσωματωθούν οι Κασελάκης, Μποχωρίδης και Καββαδάς, καθώς την Παρασκευή υπάρχει ο αγώνας με τον Ερυθρό Αστέρα για την Euroleague.
Οι Σέιν Λάρκιν και Μελίχ Μαχμούτογλου θα είναι διαθέσιμοι για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, για τους Τούρκους. Στόχος για την Εθνική μας είναι η επικράτηση και στα δυο ματς με τους “γείτονες”, καθώς οι νίκες μεταφέρονται στον επόμενο όμιλο που θα δημιουργηθεί μαζί με τις Σερβία, Λετονία και Βέλγιο.

Να αναφέρουμε ότι εξαντλήθηκαν όλα τα εισιτήρια που τέθηκαν προς διάθεση για το συγκεκριμένο ματς

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε… sold out (με τα περιοριστικά μέτρα που υπάρχουν λόγω κορονοϊού) κι έτσι το κλειστό των Άνω Λιοσίων αναμένεται να χρωματιστεί στα γαλανόλευκα ναι να δώσει ώθηση στους διεθνείς.

Discover more from New

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading