Με ρεκόρ ψήφων νέος πρόεδρος της Βουλής ο Κώστας Τασούλας

Σε κλίμα ευρύτατης συναίνεσης εκλέχθηκε ο νέος πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, καθώς έλαβε 283 θετικές ψήφους, από τους 298 που ψήφισαν.

Τον βουλευτή Ιωαννίνων με την Νέας Δημοκρατίας στήριξαν τόσο οι βουλευτές του κόμματός του όσο και τα μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜεΡΑ25, ενώ 15 βουλευτές (του ΚΚΕ) ψήφισαν «παρών».

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως είχε δηλώσει  ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στους βουλευτές του κόμματός του, θα ψηφίσει τον Κώστα Τασούλα για πρόεδρο της Βουλής, 
Αποκρούοντας την «κατάντια της αντιΣΥΡΙΖΑ υστερίας», σημείωσε πως «εμείς δεν θα ακολουθήσουμε αυτή την ανόητη τακτική» και ξεκαθάρισε «θα ψηφίσουμε αύριο για πρόεδρο της Βουλής τον προτεινόμενο από το πλειοψηφούν κόμμα, πόσο μάλλον όταν δεν έχουμε κάποια επιφύλαξη επί προσωπικού. Το ίδιο θα πράξουμε και για όσους άλλους αντιπροέδρους δεν έχουμε επιφύλαξη επί προσωπικού.
Γιατί, επαναλαμβάνω, δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Αλλά για την ουσία» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τασούλας κατέρριψε το ρεκόρ ψήφων που αφορούσε τη συγκεκριμένη θέση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, που κατείχε η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 235 ψήφους.

Discover more from New

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading