Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Άνω Λιοσίων: «Τεράστιες ευθύνες Κυβέρνησης, Περιφέρειας και Δημοτικής Αρχής για την υγειονομική βόμβα στον ΧΥΤΑ Φυλής»

 

 

«Τεράστιες ευθύνες Κυβέρνησης, Περιφέρειας και Δημοτικής Αρχής για την υγειονομική βόμβα στον ΧΥΤΑ Φυλής»

 

Η φωτιά στον ΧΥΤΑ Φυλής το βράδυ του Σαββάτου (26/9) είναι μία από τις συνέπειες του διαρκούς εγκλήματος που συντελείται τις τελευταίες δεκαετίες στην περιοχή.

Το τοξικό νέφος που υψώθηκε στον ουρανό ανάγκασε την Πολιτική Προστασία να συστήσει στους κατοίκους να κλείσουν πόρτες και παράθυρα και να μείνουνσπίτι ώστε να μην εισπνεύσουν τον επικίνδυνο καπνό. Να τους ενημερώσουμε ότι πολλές μέρες του χρόνου οι κάτοικοι της Φυλής κλείνουν πόρτες και παράθυρα γιατί δεν αντέχουν την αφόρητη δυσοσμία από την χωματερή.

Οι κάτοικοι της Φυλής ζούνε και μεγαλώνουν τα παιδιά τους σε ένα θάλαμο αερίων με ανυπολόγιστη επιβάρυνση στην υγεία και την ποιότητα ζωής τους.

Ο υπερκορεσμός έχει μετατρέψει την εγκατάσταση σε υγειονομική και περιβαλλοντική βόμβα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Άνω Λιοσίων επιρρίπτει τεράστιες ευθύνες στην Κυβέρνηση της ΝΔ για την έγκριση του νέου Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων που προβλέπει την καύση απορριμμάτων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Άνω Λιοσίων επιρρίπτει τεράστιες ευθύνες στην Περιφέρεια του Γ. Πατούλη που όχι μόνο δεν σχεδιάζει το άμεσο και οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής αλλά του αποδίδειτον πλέον κεντρικό ρόλο ολόκληρης της Αττικής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Άνω Λιοσίων επιρρίπτει τεράστιες ευθύνες στη διοίκηση Παππού για την συμβολή της στην επέκταση της χωματερής μέσω της υπογραφής του και μέσω της εκκωφαντικής σιγής και αδράνειάς του αναφορικά με την ανακύκλωση και την κατάθεση τοπικού σχεδίου διαχείρισης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Άνω Λιοσίων επιρρίπτει τεράστιες ευθύνες στα μέλη του ΕΣΔΝΑ, Παππού και Μπουραΐμη για τις υπογραφές τους για τη δημιουργία νέων εργοστασίων και νέων χωματερών στη Φυλή.

Υποστηρίζουμε ένα εναλλακτικό ευρωπαϊκό μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων που στηρίζεται στη μείωση του όγκου τους, μέσα από την προώθηση της ανακύκλωσης και την ολιστική αλλαγή νοοτροπίας, που θα οδηγήσει στο οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ.

Καλούμε τους πολίτες της Φυλής και της Δυτικής Αττικής να υπερασπιστούμε τη ζωή μας και να αγωνιστούμε για να μπει ένα τέλος στο καρκίνωμα δεκαετιών.

 

Discover more from New

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading