Το πρώτο βήμα της διαδικασίας των Πανελλαδικών εξετάσεων

 

 

Με e-mail οι αιτήσεις – δηλώσεις για τη συμμετοχή τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής τους θα εξαρτηθούν από την πορεία του κορονοϊού.

 

Η επίσημη έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων σε αυτήν την παράδοξη σχολική χρονιά, με κλειστά τα σχολεία, έγινε προ ολίγου από το υπουργείο Παιδείας.

 

Υπεγράφησαν σήμερα, Παρασκευή 27/3, από την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, οι εγκύκλιοι που αφορούν στις Αιτήσεις-Δηλώσεις των υποψηφίων (μαθητών και αποφοίτων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020.

 

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας, οι αιτήσεις-δηλώσεις θα υποβάλλονται μέσω email από 30/3/2020 έως 9/4/2020, προκειμένου να συλλεχθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τη διεξαγωγή των εξετάσεων.

 Σύμφωνα με το υπουργείο, οι ημερομηνίες διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα εξαρτηθούν από τα δεδομένα αναφορικά με την εξάπλωση του κορονοϊού και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Επιδίωξη παραμένει να διεξαχθούν όσο το δυνατόν πιο κοντά στις καθιερωμένες ημερομηνίες.

Σε  άλλες χρονιές η σχετική ανακοίνωση γινόταν τέλη Φεβρουαρίου.

«Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα εξαρτηθούν από τα δεδομένα αναφορικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Επιδίωξη είναι αυτές να διεξαχθούν όσο το δυνατόν πιο κοντά στις καθιερωμένες ημερομηνίες», ανέφερε το υπουργείο.

Πέρυσι ξεκίνησαν 6 Ιουνίου για τους υποψήφιους των Επαγγελματικών Λυκείων και μια ημέρα μετά για εκείνους των Γενικών Λυκείων.

Discover more from New

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading