14 Κέντρα COVID στην Αττική εκτός από τη Φυλή. Ξέχασε ο Παππούς να το απαιτήσει

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, το Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Χρήστο Ροϊλό και το Δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη,  ανακοίνωσε ότι  μπαίνει η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στη μάχη του κορονοϊού, με  161 Κέντρα Υγείας και 42 Περιφερειακά Ιατρεία.

 

Επεκτείνεται η λειτουργία των Κέντρων Υγείας σε όλη τη χώρα, ώστε να διαχειρίζονται περιστατικά πολιτών με συμπτώματα κορονοϊού.

 

 Η ενεργοποίηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αναμένεται να αποσυμφορήσει σε μεγάλο βαθμό τα Νοσοκομεία, ιδιαίτερα τα Νοσοκομεία αναφοράς ΑΛΛΑ και τους κατοίκους των περιοχών που θα λειτουργήσουν.

Τα Κέντρα Υγείας αυτά θα λειτουργούν σε 24ωρη βάση, είτε σε δύο βάρδιες, δηλαδή από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Ειδικά για την Αττική, από τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν 14 Κέντρα Υγείας, 8 στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια και 6 στην 2η Υγειονομική Περιφέρεια. 

 

Ο Δήμαρχος στην πρόσφατη συνάντηση του με τον Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου Χρήστο Ροϊλό.

” ξέχασε” να του ζητήσει κάτι ΑΜΕΣΟ:

να γίνει και εδώ στη Φυλή ένα κέντρο  COVID,

όπως στο Περιστέρι, στην Ελευσίνα, στο Ίλιον, στη Δραπετσώνα, στα Καμίνια κ.α

 

Αρκέστηκε σε υποσχέσεις για αναβάθμιση του Τοπικού Ιατρείου, που μακάρι να πραγματοποιηθεί αλλά η μια ενέργεια δεν αναιρεί την άλλη.

Κρίνεται μάλιστα και επιτακτική η ανάγκη για ένα Κέντρο COVID στην περιοχή μας, μετά τα αρκετά επιβεβαιωμένα κρούσματα στην πόλη μας.

Δείτε τον αναλυτικό κατάλογο, εδώ: https://bit.ly/3iNtVYQ

 

 

%d bloggers like this: