18 Παιδιά Εκτός Των Παιδικών Σταθμών Του Δήμου Φυλής

Ηχηρή παρέμβαση του Δημήτρη Καμπόλη για τις θέσεις στους παιδικούς σταθμούς – Δικαιολογίες από τον κ. Καμαρινόπουλο που… έριξε την μπάλα στους γονείς!

Το θέμα «Επικύρωση της αρ. 120/2018 απόφασης Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. «Παιδικοί Σταθμοί Άνω Λιοσίων» του Δήμου Φυλής περί έγκρισης προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2019 του N.Π.Δ.Δ.» προκάλεσε τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο (22/11).

Συγκεκριμένα, ο πρώην Αντιδήμαρχος, κ. Δημήτρης Καμπόλης, έθεσε το θέμα των 18 παιδιών που βρίσκονται εκτός παιδικών σταθμών με τους γονείς να αναγκάζονται να πηγαίνουν σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς και να πληρώνουν χιλιάδες ευρώ τον χρόνο!

Μάλιστα, ο κ. Καμπόλης έκανε λόγο για απαράδεκτη στάση της δημοτικής αρχής την ίδια ώρα που σε ένα προϋπολογισμό των 3.5 εκατ. ευρώ (1.8 επιχορήγηση και 1.7 ΕΣΠΑ) υπάρχουν 18 παιδιά που δεν έχουν πρόσβαση στη δημόσια παιδεία.

Ο κ. Καμαρινόπουλος συμφώνησε ότι υπάρχουν 18 παιδιά που έμειναν εκτός παιδικών σταθμών για το γεγονός ότι οι γονείς τους δεν προτίμησαν συγκεκριμένους παιδικούς σταθμούς.

Έπειτα, τον λόγο πήρε ο κ. Αβράμης ο οποίος τόνισε ότι από τον προϋπολογισμό των 3.5 εκατ. ευρώ δίνονται μόλις 191 χιλιάδες ευρώ για τα σχολικά γεύματα των παιδιών.

Δημήτρης Καμπόλης: «κ. Παππού πρέπει να δείτε άμεσα το θέμα με τα 18 παιδάκια που βρίσκονται εκτός παιδικών σταθμών στο Δήμο Φυλής. Όχι επειδή δεν θέλουν να πάνε σε οποιοδήποτε  παιδικό σταθμό, αλλά επειδή δεν υπάρχουν θέσεις στους παιδικούς σταθμούς.»

 

Χρήστος Παππούς: «Κανένα παιδί του Δήμου Φυλής δεν μένει εκτός παιδικών σταθμών απλά πρέπει να ακολουθήσουν τις οδηγίες της διευθύντριας και της προέδρου να πάνε σε συγκεκριμένες θέσεις»

 

Γιώργος Αβράμης: «κ. Καμαρινόπουλε γνωρίζετε ότι από έναν προϋπολογισμό των 3.5 εκατ. ευρώ δίνουμε για τα σχολικά γεύματα μόνο 191 χιλιάδες ευρώ».