Καταγγελία της Ένωσης Γονέων για την απαράδεκτη στάση του Παππού.

Ο Παππούς αδιαφόρησε για τους γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς που συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχείο για να εκφράσουν παράπονα,αγωνίες και ερωτήματα σε ότι αφορά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

 

Αφού τους άφησε ώρες να περιμένουν μέσα στον ήλιο

(προφανώς είχε σοβαρότερες δουλειές…

θα συνομιλούσε με …. την  ΑΝΑΠΤΥΞΗ  που έρχεται)

τους ειρωνεύτηκε και τους χλεύασε

 

Πως είναι δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι

που μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιου είδους συμπεριφορές

που δεν προβαίνουν σε κανέναν σχεδιασμό και προγραμματισμο να έχουν στα χέρια τους τις τύχες των παιδιών μας;

Πως περιμένουμε άνθρωποι χωρίς ίχνος προσωπικής παιδείας μην έχοντας να επιδείξουν τίποτα αξιοζήλευτο

να διδάξουν ήθος και να διαχειριστούν τουλάχιστον όπως προβλέπεται τις τύχες των παιδιών μας;

 

Βεβαίως  η μαγκιά που αντλούν  Δήμαρχοι,  γραμματείς και φαρισαίοι προέρχεται από τη δύναμη  εξουσίας που τους έδωσαν σύσσωμοι  οι ΡΟΜΑ στις προηγούμενες εκλογές.

 

Πραγματικά είναι απίστευτη η στάση της διοίκησης απέναντι στο θέμα της Παιδείας.

 

Βρισκόμαστε 3 ημέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία και όλα είναι στον αέρα! 

Πρώτο και βασικό θέμα είναι ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΝΗΠΙΑ;

Ανοίγουν σε τρεις ημέρες τα σχολεία και δεν ξέρουν οι γονείς  σε ποιο σχολείο θα πάνε τα παιδιά τους νηπιαγωγείο

Παρότι μέσα στο καλοκαίρι  πέρασε προμήθεια 350 χιλιάδων ευρώ για κοντέινερ αυτά έχουν εξαφανιστεί

Δεύτερο θέμα που έθιξαν ήταν πόσα παιδιά θα βρίσκονται μέσα στις τάξεις. Ζήτησαν να δημιουργηθούν 15μελη τμήματα

και τότε ο Παππούς τους είπε με περιπαικτικό ύφος

Τι 15; 8 μαθητές να έχουν , όπως εγώ στο φροντιστήριο μου.

Πρόκειται για έναν άνθρωπο που δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο.

Τη στιγμή που όλα τα σχολεία μας έχουν υπερπληθωρά μαθητών και υπάρχει τεράστιο πρόβλημα εκείνος θεώρησε καλό να ειρωνευτεί τους γονείς.

Πραγματικά είναι λυπηρό ….μιας και είναι και εκπαιδευτικός.

Σε ένα Δήμο εκατομμυρίων, που ξοδεύονται χρήματα για αναθέσεις σε συγγενείς και φίλους είναι ΝΤΡΟΠΗ να μιλάμε για κοντέινερ

.

Μας έχουν κάνει να λέμε και ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, που τα παιδιά μας θα φοιτήσουν σε τέτοιες άθλιες συνθήκες.

Η καταγγελία της Ένωσης

Άνω  Λιόσια  8/9/2020

Προς:Δήμαρχο Φυλής  Χρήστο Παππού,

Κοιν: Υπουργείο Παιδείας

 

Ατομική ευθύνη είναι  να αγωνιστείς για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών σου.

Σήμερα Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε έξω από το Δημαρχείο Φυλής κοινή κινητοποίηση με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. ¨Ηρώ Κωνσταντοπούλου’’,  την ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων και την Ένωση Γονέων Άνω Λιοσίων – Φυλής.

Σκοπός της κινητοποίησης, ήταν η συνάντηση με τον Δήμαρχο Φυλής  για να του εκθέσουμε και προσωπικά τα προβλήματα (με προτεινόμενες λύσεις) του Τομέα της Παιδείας στην πόλη μας και να μας δοθούν απαντήσεις για το τι ενέργειες έχει κάνει  η δημοτική αρχή για την επίλυση τους. Προβλήματα που ως Ένωση Γονέων δεν έχουμε σταματήσει να διεκδικούμε όλα τα χρόνια.  Για άλλη μια φορά εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Φυλής γίναμε αποδέκτες της πλήρους απαξίωσης των θεσμικών οργάνων γονέων, δασκάλων και καθηγητών καθώς και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η παιδεία και η υγεία στην περιοχή μας. Γενικές διαπιστώσεις, γενικολογίες και υπεκφυγές που οξύνουν περισσότερο την κατάσταση. Τονίζουμε πως τα προβλήματα δεν δημιουργήθηκαν τώρα, υπήρχαν διαχρονικά. Άρα κυβέρνηση και Δήμος τα γνωρίζουν πολύ καλά γιατί τα δημιούργησε η πολιτική τους. Στις σημερινές συνθήκες της πανδημίας απλά γιγαντώθηκαν περισσότερο.

Τα θέματα τα οποία τέθηκαν και οι απαντήσεις τους, αναφέρονται παρακάτω:

Προσχολική εκπαίδευση. Η προσχολική εκπαίδευση βρίσκεται ακόμα στον αέρα, παρόλο που το θέμα αυτό απασχολεί τον Δήμο 2 χρόνια τώρα και στο οποίο ζητάμε και έχουμε προτείνει λύσεις. Θέμα για το οποίο κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου ήδη ένα χρόνο τώρα που ο Δήμος είχε ζητήσει και είχε εξαιρεθεί από την υποχρέωση της προσχολικής εκπαίδευσης…. Η Δημοτική αρχή στην οποία είχαμε θέσει το θέμα  και πέρυσι το καλοκαίρι και τον Μάιο, είχε απαντήσει ότι θα είναι έτοιμες οι αίθουσες (τοποθέτηση κοντέινερ) για την σχολική χρονιά 2020-2021.

Τουλάχιστον ΑΠΑΡΆΔΕΚΤΟ για παιδιά που ξεκινούν την προσχολική αγωγή να ξεκινούν σε κοντέινερ.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΈΦΤΑΣΕ ΚΑΙ ΑΚΌΜΑ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΛΥΘΕΊ ΤΟ ΘΈΜΑ.Απεναντίας  η απάντηση του Δημάρχου ήταν ότι μέχρι τις 15 ή 16 του μηνός θα έχουν τακτοποιηθεί τα παιδιά!!!! Χωρίς να έχει διευκρινιστεί το που θα τοποθετηθούν.….Και το κουδούνι θα χτυπήσει στις 14/9.Αν υποθέσουμε ότι πρέπει να έχουν καθαρισθεί κιόλας οι χώροι, οι αίθουσες θα έπρεπε να είχαν διατεθεί΄΄ΧΘΕΣ΄΄. Που θα φοιτήσουν τα παιδιά? Οι γονείς ακόμα δεν γνωρίζουν !!!

Τομέας καθαριότητας. Μας ενημέρωσε ότι έγινε πρόσληψη καθαριστριών στο σύνολο τους με 4ωρη και 3ωρη σύμβαση. Οι καθαρίστριες, οι οποίες δεν έχουν καν τοποθετηθεί σε θέσεις εργασίας (ΤΙ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ?) δεν επαρκούν ούτε για αστείο, εάν και εφόσον πρέπει να τηρηθούν όλες οι προϋποθέσεις περί υγιεινής (καθαρισμός σε κάθε διάλειμμα). Οι υπάλληλοι καθαριότητας στο σύνολο τους ΔΕΝ είναι καν σε όλα τα σχολεία  όπως πέρυσι… Σε κάποια σχολεία οι 4ωρες συμβάσεις έχουν γίνει ακόμα και 3ωρες.  Ο Δήμος όφειλε να ζητήσει τουλάχιστον τον διπλασιασμό των εργαζομένων της καθαριότητας με μόνιμες συμβάσεις πλήρους ωραρίου.

8Ο Δημοτικό και 11ο νηπιαγωγείο. Για μία ακόμα φορά μας διαβεβαίωσε ότι έχουν ολοκληρωθεί τα γραφειοκρατικά κωλύματα και ότι άμεσα θα προχωρήσει στην ανέγερση…. Υπόσχεση που την δίνει κάθε φορά που τίθεται το θέμα… ιδιαίτερα για το 8ο.

11ο Δημοτικό Σχολείο. Ένα ακόμα προσωρινό σχολείο (προκάτ) όπως και το 10ο δημοτικό και όχι με σύγχρονες προδιαγραφές όπως αρμόζει στους μαθητές. Το οποίο με κόπο και αγώνα γονέων ξεκίνησε η αποκατάσταση του πριν 3 χρόνια. Και αυτό σε αναμονή…Ενώ από τις υπηρεσίες του Δήμου έχει δοθεί η βεβαίωση για την αποκατάσταση του κτιρίου, η Διεύθυνση ΠΕ δεν έχει ολοκληρώσει τις απαιτούμενες ενέργειες. Ο Δήμαρχος όφειλε να πιέσει να ολοκληρωθούν οι ενέργειες άμεσα.

Αποσυμφόρηση των σχολικών μονάδων. Ζητάμε 15μελή τμήματα σε όλα τα σχολεία… Αίτημα που έτσι και αλλιώς ήταν από τα κυριότερα μας, η ανάγκη αυτή γίνεται πιο έντονη εν μέσω πανδημίας. Να ενοικιαστούν ή να επιταχθούν κατάλληλοι χώροι στέγασης των μαθητών ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η υγεία όλων μας. Αντ’ αυτού ο Δήμαρχος μας απάντησε:  “Ναι! Έχετε δίκιο! Και εγώ στο φροντιστήριο μου μέχρι 8 μαθητές επιτρέπω ανά τάξη’

Κτιριακό. Για την πραγματική αποσυμφόρηση των σχολείων απαιτούμε για άλλη μια φορά την εύρεση και απαλλοτρίωση οικοπέδων για την ανέγερση νέων σχολικών μονάδων. Με τα σημερινά δεδομένα χρειάζονται τουλάχιστον 5 νηπιαγωγεία, 4  δημοτικά, 2 γυμνάσια, 2 λύκεια.

ΚΑΜΙΆ ΑΠΆΝΤΗΣΗ   … ΚΑΜΙΆ ΔΈΣΜΕΥΣΗ…

Τεστ Κορονοϊού. Ζητήσαμε να γίνονται επαναλαμβανόμενα τεστ σε μαθητές, δασκάλους, καθηγητές και βοηθητικό προσωπικό με ευθύνη του Κράτους δωρεάν. Υποσχέθηκε ότι θα το τακτοποιήσει…   ΚΑΙ ΑΥΤΌ ΟΠΩΣ ΌΛΑ ΤΑ ΆΛΛΑ;

Υγειονομικό προσωπικό. Ζητήσαμε νοσηλευτές σε κάθε σχολική μονάδα, Γιατρούς σε μόνιμη βάση συνδεδεμένους με Υγειονομική Επιτροπή από το ΕΣΎ.
Ζητήσαμε να μετατραπεί το ΠΈΔΥ Άνω Λιοσίων σε Κέντρο Υγείας με όλες τις ειδικότητες και τον απαραίτητο εξοπλισμό σε 24ωρη λειτουργία.  Μάλλον και σε αυτό το θέμα περάσαμε απαρατήρητοι.

Δημοτικό Συμβούλιο. Για άλλη μία φορά τονίσαμε την αναγκαιότητα πραγματοποίησης Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την Παιδεία, αίτημα που το ζητάμε από το 2017(με σχετικό υπόμνημα) με σκοπό την ανάδειξη και τη λύση των προβλημάτων. Απαιτούμε  ο Δήμαρχος να συγκαλέσει  Δημοτικό Συμβούλιο και όχι σε ένα παγκάκι… να συζητάμε για τα παιδιά μας. Απαιτούμε να αντιμετωπιστούμε με σοβαρότητα διότι οι σημερινοί μαθητές είναι οι ενήλικες πολίτες του αύριο… Δεν μπορεί να αντιμετωπιζόμαστε με ΄΄ελαφρά την καρδία’’.  Η  απάντηση του δημάρχου ήταν “όλα στην ώρα τους…”. Στην συνέχεια πριν λήξει η συζήτηση καταθέσαμε από κοινού αίτημα Σωματεία-ΕΛΜΕ-ΠΕ και Ένωση Γονέων για πραγματοποίηση Δημοτικού Συμβουλίου άμεσα.

ΌΛΑ ΑΥΤΆ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΈΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΏΝ ΜΑΣ ΆΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΏΡΑ

Καλούμε τους γονείς να είναι σε επαγρύπνηση. Να συμμετέχουν ενεργά στους συλλόγους τους. Να είναι παρών στις προσπάθειες τους. Και όλοι μαζί να αγωνιστούμε για την ΥΓΕΙΆ, την ΠΑΙΔΕΊΑ και την ΑΣΦΆΛΕΙΑ των ΠΑΙΔΙΏΝ ΜΑΣ

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ – ΦΥΛΗΣ

%d bloggers like this: