«Αδιάβαστη» η διοίκηση, αναβλήθηκαν δυο θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου

Εκτός τόπου και χρόνου οι διοικούντες που σε ακόμη μια συνεδρίαση ήρθαν ανέτοιμοι με αφορμή να αναβληθούν δυο θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η εικόνα εγκατάλειψης δεν παρουσιάζεται μόνο στις γειτονιές του Δήμου Φυλής, αλλά και εντός του Δημαρχείου και συγκεκριμένα στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου όπου οι διοικούντες αδυνατούν να απαντούν στις ερωτήσεις Δημοτικών Συμβούλων, η Πρόεδρος ψάχνει για τα χαρτιά και οι ορκωτοί λογιστές απουσιάζουν.

Αυτή τη φορά, στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο (22/11) από τα έξι θέματα αναβλήθηκαν τα δυο επειδή οι της δημοτικής αρχής στάθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων.

Το αναβληθέν θέμα:

3. Τροποποίηση της αρ. 504/2008 απόφ. Δ.Σ. ως προς την τιμή και απευθείας αγορά εδαφικής έκτασης ιδιοκτησίας Α) Μαρίας χήρας Σταύρου Μπιτσοπούλου το γένος Σταύρου Λώλη με ποσοστό 2/8 εξ αδιαιρέτου, Β) Μάρθας Μπιτσοπούλου του Σταύρου με ποσοστό 3/8 εξ αδιαιρέτου και Γ) Βασιλικής Μπιτσοπούλου με ποσοστό 3/8 εξ αδιαιρέτου εμβαδού 174,14 τ.μ. που βρίσκεται στην Π.Ε. «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΛΙΜΝΗΣ» στο ΠΑΡΚΟ ΠΟΛΗΣ (ΦΕΚ : 223Δ/5-3-2004), ελεύθεροι χώροι, αστικό πράσινο Δ.Ε. Άνω Λιοσίων.

 

Ο πρώην αντιδήμαρχος, κ. Δημήτρης Καμπόλης, ζήτησε από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κα. Ζωή Αρβανιτάκη, να φέρει την έκθεση του κ. Πανάρετου προκειμένου να ψηφίσει το θέμα και απόρησε πως φέρνουν προτάσεις προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς να υπάρχουν τα απαραίτητα τεκμήρια.

Ο κ. Καμπόλης δήλωσε συγκεκριμένα: «Το έγγραφο του κ. Πανάρετου υπάρχει; Εάν δεν υπάρχει να αναβληθεί το θέμα».

Εκεί ακολούθησε μια μικρή σύγχυση με την Πρόεδρο, τον Δήμαρχο και τους αρμόδιους να ψάχνουν το έγγραφο, αλλά να μην το βρίσκουν! Όπως ήταν αναμενόμενο το θέμα αναβλήθηκε με τη δημοτική αρχή να μένει έκθετη για ακόμη μια φορά!

Ο Δήμαρχος, κ. Παππούς απάντησε: «Δεν έχουμε το χαρτί»  με τον κ. Καμπόλη να συμπληρώνει «Πως το φέρνετε στο Δημοτικό Συμβούλιο και πως θα ψηφίσουμε τότε;».

Από την άλλη, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κα. Ζωή Αρβανιτάκη, τόνισε ότι υπάρχει το χαρτί αλλά δεν μπορούσαν να το έχουν λόγω της ώρας (σ.σ. 14:00μ.μ.) διότι έλειπαν οι υπάλληλοι του Δήμου για να το φέρουν.

Να σημειώσουμε ότι το Σώμα είχε αποφασίσει να γίνονται οι συνεδριάσεις κατά τις μεσημεριανές ώρες ώστε να λειτουργούν οι υπηρεσίες.

Τέλος, ο κ. Καμπόλης διεμήνυσε ότι «Κάνετε πληρωμές με το έτσι θέλω. Είναι παράνομο αυτό και θα το καταγγείλω».

Το αναβληθέν θέμα

4. Επικύρωση της αρ. 123/2018 απόφασης Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού «ΠΑΡΝΗΘΑ» του Δήμου Φυλής περί έγκρισης της 4ης Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού οικ. έτους 2018 του Ν.Π.Δ.Δ.

Ο Πρόεδρος του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού «Πάρνηθα», κ. Γιώργος Μαυροειδής, έφερε το θέμα με ελλιπή στοιχεία με αποτέλεσμα ο κ. Καμπόλης να ζητήσει την αναβολή του θέματος προκειμένου να έρθουν οι ορκωτοί λογιστές και να ενημερώσουν το Σώμα.

Προς τιμήν του, ο κ. Μαυροειδής παραδέχτηκε το λάθος και αποφάσισε να αποσύρει το θέμα για το προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο.