Αρβανιτάκη σε Σχίζα: Θα Μου Το Πληρώσεις αυτό!

Όσοι βρέθηκαν την Τρίτη 2 Οκτωβρίου στην στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, σίγουρα θα σκέφτηκαν ότι το μόνο που έλειπε ήταν το… χορτάρι στο γήπεδο! Γιατί όλα τα άλλα, θύμιζαν αγώνα – στην κυριολεξία – Γ΄Εθνικής που μετατράπηκε σε αρένα μονομάχων. Είχαμε λοιπόν καυγάδες, απειλές και όπως αρμόζει σε ένα «γήπεδο» και αποχωρήσεις και αποβολές!

Έκπληκτοι λοιπόν οι παρευρισκόμενοι από την κατάσταση που επικρατούσε για περίπου τριάντα λεπτά, μέχρι να παρθεί η κορυφαία απόφαση: ποιος θα καθίσει τελικά στην θέση του Προέδρου ! 

Και η ένταση συνεχίστηκε, ανάμεσα σε Αρβανιτάκη και σε στελέχη του Παππού

Η Ζωή Αρβανιτάκη αφού ζήτησε από τους Δημοτικούς Συμβούλους να ψηφίσουν, εκτέθηκε διότι εκείνοι αρνήθηκαν να συμμετάσχουν σε αυτή τη διαδικασία μη έχοντας το νόμο στα χέρια τους.

Έτσι, σε έναν συνεχώς έντονο διάλογο της Αρβανιτάκη με τον Σχίζα, ακούστηκε και το κλασικό:

«Άμα θες, έλα και κάτσε εσύ εδώ»,

όπου το «Εδώ» αφορούσε στην καρέκλα της Προέδρου που του παραχωρούσε η εν λόγω κυρία…

Εκείνος όμως, και με προφανέστατη την έκπληξή της, αποδέχθηκε την πρόσκληση, αφού – εξάλλου – είναι ο τρίτος στη σειρά Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου.

Στο σημείο αυτό του… αγώνα, το γήπεδο έχασε μια παίκτρια, με την Ζωή Αρβανιτάκη να αφήνει πίσω της τον αγωνιστικό χώρο και να αποχωρεί, ρίχνοντας και την τελευταία της ατάκα:

«Θα μου το πληρώσεις αυτό 

Στον… αυτόματο πιλότο και η προεδρία

Η Ζωή Αρβανιτάκη ήταν κάτι παραπάνω από προφανές ότι αποχώρησε επειδή δεν… πέρασε το δικό της, αμέσως μετά πήρε την θέση της ο Σχίζας και εν τέλει ανέλαβε ο Οικονομάκης, όντας ο δεύτερος σε σειρά Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Μάλιστα, χρειάστηκε να στέλνει συνεχώς μηνύματα από το κινητό και να κάνει κλήσεις σε ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο ούτως ώστε να του δοθούν οι απαραίτητες κατευθύνσεις. Κάτι σαν την απελπισία του προπονητή που καλεί τους αναπληρωματικούς από τον πάγκο να σώσουν την κατάσταση!

Τελικά, ακόμα και με αυτή την έκβαση, η συνεδρίαση αναβλήθηκε με το «αλαλούμ» που συνέβη για ακόμη μια φορά στο Δημαρχείο Φυλής, να βασιλεύει φωνάζοντας ότι ο Πολιτικός πολιτισμός δεν πέρασε για άλλη μια φορά την πόρτα του Δημαρχείου.

Όλα αυτά βέβαια, υπό την απουσία του δήμαρχου Χρήστου Παππού που δε  πέρασε όπως ήταν φυσικό απαρατήρητη, αφού τα στελέχη της διοίκησης όχι μόνο δεν κατάφεραν να διεξάγουν το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά έφτασαν στο σημείο να λογομαχούν και μεταξύ τους, με την κατάσταση στο Δήμο Φυλής να θυμίζει πλέον… το καφενείο των φιλάθλων μετά τον αγώνα!

Δυστυχώς όμως για τον δημότη!

Γιατί και η χθεσινή, ήταν μια συνεδρίαση με ιδιαίτερα κρίσιμα θέματα, που αναβλήθηκε, με την εικόνα και την  εντύπωση που αποκόμισαν οι περίπου 30 δημότες να επιβεβαιώνει την σχεδόν μόνιμη κατάσταση ακυβερνησίας που επικρατεί πλέον στο Δήμο Φυλής.