Θεοδόσης Δρόλιας : Ας μιλήσουμε για το παρόν και το μέλλον

Ένας πανικός επικρατεί μετά τις επισκέψεις Κουλοχέρη και Δρόλια σε σχολεία της περιοχής. Αυτή τη φορά, ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Νίκος Χατζητρακόσιας, επιτέθηκε στον κ. Δρόλια κάνοντας σύγκριση σε κτίρια τέσσερα χρόνια μετά την  ανάληψη των καθηκόντων του.

 

Μια αιχμηρή απάντηση δίνει ο Θεοδόσης Δρόλιας σε αυτούς που προσπαθούν να «ποινικοποιήσουν» τις επισκέψεις του σε δημόσια σχολεία της Φυλής.

Ο κ. Δρόλιας, μας δήλωσε κάνοντας  αναδρομή στις ημέρες και τα έργα του ως Πρόεδρος Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής.

Η ανακοίνωση  του Θεοδόση Δρόλια:

Πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι διοικείτε τον δήμο εδώ και τέσσερα χρόνια, άρα δεν μπορείτε να μιλάτε ακόμη για … το τι παραλάβατε.

Το έργο μου στις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι δεδομένο και έχει καταγραφεί. Η συνεργασία μου με τον διευθυντή του σχολείου κ. Γεροντίδη Γεώργιο και τον σύλλογο Διδασκόντων ήταν συνεχή και αδιάκοπη. Το ίδιο και με τον σύλλογο Γονέων και το 15μελές συμβούλιο των μαθητών.

Στην επίσκεψή μου στο 3ο Λύκειο Άνω Λιοσίων, την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018, με τον υποψήφιο Δήμαρχο Φυλής, κ. Αλέξανδρο Κουλοχέρη, συζητήσαμε με τον διευθυντή του σχολείου, το κτιριακό πρόβλημα που βασανίζει εκπαιδευτικούς και μαθητές. Γενικώς, η κατάσταση του κτιρίου κρίνεται ακατάλληλη, δεδομένο του ότι το σχολείο λειτουργεί σε ένα κτίριο προ της δεκαετίας του ’80.

Ο αύλιος χώρος του σχολείου μετά βίας καταφέρνει να προσφέρει τα αυτονόητα. Κοινή διαπίστωση όλων μας είναι η επιτακτική ανάγκη για άμεση λύση στο πρόβλημα, ενώ πάγιο αίτημα καθηγητών, γονέων και μαθητών παραμένει η ίδρυση-κατασκευή νέου κτιρίου.

Δεν αρμόζει στο ιστορικό κέντρο των Άνω Λιοσίων μαθητές να φοιτούν σε ένα τέτοιο χώρο.

 

Δεν θα ασχοληθούμε με τον πριν και το μετά, απλά σας παραθέτουμε φωτογραφικό υλικό του ΤΩΡΑ!

 

Σε ότι αφορά το ”κακό χάλι ”που παραλάβατε, σας παραθέτουμε ενδεικτικά τα εξής:

  • Το καλοκαίρι του 2014 τα σχολεία προετοιμάστηκαν, όπως κάθε χρόνο, για τους προγραμματισμένους αγιασμούς και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Συγκεκριμένα, μέσα στους θερινούς μήνες έγινε πλήρης υδρομόνωση στην οροφή του 3ου Λυκείου Άνω Λιοσίων (500τ.μ.), οι απαραίτητοι ελαιοχρωματισμοί, ο υδραυλικός και ηλεκτρολογικός έλεγχος, οι απολυμάνσεις ή συντηρήσεις κτλ.

Όσον αφορά τα εργαστήρια πληροφορικής, τα εργαστήρια φυσικών επιστημών και τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό σας παραθέτω τα κάτωθι:

  • Δεκέμβριος 2011: Ενίσχυση εργαστηρίων φυσικών επιστημών σε πάγιο εξοπλισμό και αναλώσιμα είδη με το ποσό των 23.000 ευρώ.
  • Φεβρουάριος 2012: Με 65 φορητούς υπολογιστές εξοπλίστηκαν τα γυμνάσια και λύκεια του δήμου Φυλής.
  • Απρίλιος 2013: Ενίσχυση με το ποσό των 15.000 ευρώ για τον εξοπλισμό των εργαστηρίων φυσικών επιστημών.
  • Ιανουάριος 2014: Τα γυμνάσια και λύκεια του Δήμου Φυλής εξοπλίστηκαν με 50 ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
  • Μάρτιος 2014: Επιπλέον ενίσχυση με 60 ηλεκτρονικούς υπολογιστές στις δεκαέξι σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές

Ο κος Θεοδόσης Δρόλιας κλείνοντας την ανακοίνωση του δηλώνει ότι :

Θα συνεχίσουμε, λοιπόν, τις επισκέψεις μας στα σχολεία της πόλης μας, θα συνεχίσουμε να μιλάμε με εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές με απώτερο σκοπό την αναβάθμιση της δημόσιας παιδείας στη περιοχή μας, όσο κι αν ενοχλείστε.

Τα σχολεία δεν αποτελούν ιδιοκτησία της εκάστοτε δημοτικής αρχής.

 

 

%d bloggers like this: