Δεν δείχνουν τον απαιτούμενο σεβασμό στους νεκρούς μας

Το θέμα των οικογενειακών τάφων επανήλθε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο με πολλά ερωτήματα να γεννούνται στους δημότες μετά τις τοποθετήσεις του κ. Κρητικού.

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε η ίδρυση μονών οικογενειακών ταφών που εγείρει αρκετά ερωτήματα σχετικά με τα έσοδα τόσο αυτών, όσο και των διπλών οικογενειακών ταφών, την ίδια ώρα που στο Δημοτικό Κοιμητήριο δεν έχει γίνει κανένα έργο προς όφελος των δημοτών.

Η σωστή, αλλά καθυστερημένη, ίδρυση των απαραιτήτων μονών οικογενειακών ταφών, θα έπρεπε να έχει γίνει εξ αρχής μαζί με τους διπλούς οικογενειακούς τάφους ώστε να μην υποχρεώνουν τον δημότη να πληρώνει υπέρογκα ποσά για να εξασφαλίζει –αχρείαστο- διπλό οικογενειακό τάφο.

Μάλιστα, τα χιλιάδες ευρώ που εισπράχθηκαν από τον Δήμο Φυλής δεν μετατράπηκαν σε έργα εντός του κοιμητηρίου, όπου δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές για να λειτουργήσει σωστά.

Η σημερινή κατάσταση στο δημοτικό κοιμητήριο δεν αντικατοπτρίζει σε καμία περίπτωση μια σύγχρονη πόλη που σέβεται τους δημότες, με την διοίκηση του Παππού και τους υπεύθυνους του κοιμητηρίου να αγνοούν ότι ο σεβασμός στους νεκρούς είναι δείγμα πολιτισμού!

Δεν σέβονται τους νεκρούς μας!

Παρά τις χιλιάδες ευρώ που μπαίνουν στα ταμεία του Δήμου Φυλής από τις αγορές οικογενειακών ταφών, δεν έχει παρουσιαστεί κανένα έργο στο Δημοτικό Κοιμητήριο με τη διοίκηση να μην σέβεται τους εκλιπόντες, αλλά και τους οικείους τους.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το κοιμητήριο δεν έχει επίσημη άδεια αφού ο χώρος:

Δεν έχει μάνδρα,

Δεν έχει οστεοφυλάκιο

Δεν έχει πλυντήριο οστών

Δεν έχει τις απαραίτητες υποδομές που χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά ένα κοιμητήριο και γι’ αυτό δεν παίρνει την άδεια.

Το μόνο που καυχιέται η διοίκηση και ο Πρόεδρος Κοιμητήριου, κ. Γιώργος Κρητικός, είναι ότι στα 15 χρόνια λειτουργίας κατάφεραν να βάλουν ρεύμα στο κοιμητήριο.

Μια ματιά στο κοιμητήριο Αχαρνών

Αρκεί να κάνουμε μια φωτογραφική περιήγηση στο κοιμητήριο του όμορου Δήμου Αχαρνών, στο Μενίδι, το οποίο λάμπει από καθαριότητα και διαθέτει χώρους και όλα τα απαραίτητα που χρειάζονται οι συγγενείς των εκλιπόντων.

Σας παραθέτουμε εικόνες από το κοιμητήριο στο Μενίδι:

Τα ερωτήματα των δημοτών είναι τα εξής:

– Πόσους διπλούς οικογενειακούς τάφους παραχωρήσατε στους δημότες και πόσα χρήματα έχετε εισπράξει στην 5ετία;

– Πόσα χρήματα από αυτά μετατράπηκαν σε έργα εντός του κοιμητηρίου;

– Με ποιον τρόπο σταματήσατε τα όμβρια ύδατα να εισέρχονται στον τομέα όπου υπήρχε κακοτεχνία;

 

 

%d bloggers like this: