Δικαιολογημένα “απών” από τη θεμελίωση της «Στέγης της Γρίζας» ο Α. Κουλοχέρης.

Έλαμψε δια της απουσίας του ο Αλέξανδρος Κουλοχέρης που δηλώνει πάντα δίπλα στους Αρβανίτες και  αναφέρεται στην προεκλογική φιέστα που θέλησε να αποφύγει!

Έλαμψε δια της απουσίας του ο Αλέξανδρος Κουλοχέρης, που δηλώνει πάντα δίπλα στους Αρβανίτες και  αναφέρεται στην προεκλογική φιέστα που θέλησε να αποφύγει!

Τα…δαιδαλώδη γραφειοκρατικά εμπόδια φαίνεται να ξεπέρασε εν μία νυκτί η δημοτική αρχή, που θυμήθηκε τους Αρβανίτες και τους ενέταξε αισίως στην επικοινωνιακή της προεκλογική καμπάνια.

Ένας σύλλογος, με βαριά ιστορία στον τόπο, παρέμενε όλα αυτά τα χρόνια χωρίς ένα σημείο αναφοράς. Από την άλλη, η στέγη αυτή φέρνει στο φως την αδιαφορία και για τους υπόλοιπους πολιτιστικούς συλλόγους που χρειάζονται στέγαση, όπως οι Μακεδόνες, Θεσσαλοί, Βορειοηπειρώτες,  Αιγαιοπελαγίτες κ.α.

Από αυτή την προεκλογική φιέστα (μια ακόμη) και το πρώιμο ενδιαφέρον του Χρήστου Παππού θέλησε να απέχει ο Αλέξανδρος Κουλοχέρης, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη της κίνησης.

Στο μήνυμα  του ο υποψήφιος Δήμαρχος Φυλής, κ. Αλέξανδρος Κουλοχέρης δεν διστάζει να αναφέρει ότι ο λόγος απουσίας του ήταν η ανήκουστη προπαγανδιστική πολιτική από την πλευρά της διοίκησης, καθώς λίγες ημέρες πριν την εκδήλωση,συγκεκριμένα τη Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου,  ξεκίνησαν τα μηχανήματα τις εργασίες.

Όσον αφορά την στήριξη του προς τους Αρβανίτες δηλώνει ότι θα βρίσκεται με κάθε τρόπο δίπλα στο σύλλογο και στα μέλη του, ενώ συμπληρώνει: “ Δηλώνουμε δημοσίως την στήριξη, με οποίο τρόπο μας ζητηθεί και μπορούμε, στο σύλλογο και στα μέλη του.Είμαστε δίπλα τους ουσιαστικά και έμπρακτα. Θεωρούμε ότι θα γίνουν κατανοητοί οι λόγοι της απουσίας μας από την εκδήλωση που αφορούν τη διοίκηση και όχι τον σύλλογο, τον πρόεδρο και τα μέλη του.“.

Απορίας άξιο είναι το γεγονός της παρουσίας του κ.Μπουραϊμη στην εκδήλωση.

Παραβρέθηκε στη φιέστα  ανερυθρίαστα, απέναντι στους Αρβανίτες, αφού ποτέ  δεν εξήγησε τους λόγους της μη ολοκλήρωσης της στέγης τους . Προφανώς  πιστεύοντας, ότι οι Αρβανίτες ξεχνούν.

Μάλλον ο ίδιος ξεχνά τη στάση του και για προεκλογικούς λόγους και μόνο έκανε την σημερινή του εμφάνιση.

 

Ακολουθεί το μήνυμα του Αλέξανδρου Κουλοχέρη:

 

Αγαπητές Αρβανίτισσες, Αρβανίτες,
Σήμερα , ο Δήμος πραγματοποίησε εκδήλωση για  τη θεμελίωση της «Στέγης της Γρίζας», που αποτελεί ένα όνειρο ζωής για τον πολιτιστικό μας φορέα.
Πραγματικά σε μια πόλη που ξεκίνησε από Αρβανίτες, είναι λυπηρό να μην υπάρχει η Στέγη της Γρίζας, η στέγη του αρβανίτικου πολιτισμού και γιατί όχι  ένα Μουσείο της Αρβανίτικης Ιστορίας.
Άνθρωπος που ξεχνά τις ρίζες του δεν μπορεί να οραματίζεται για το μέλλον. 
Τα τελευταία  χρόνια εμείς οι Αρβανίτες έχουμε γίνει μάρτυρες μια απίστευτης  κατάστασης  σχετικά με τη στέγη.
Υποσχέσεις, εικονικά προβλήματα οδήγησαν να φτάσουμε στο σήμερα και να μην έχει κτίριο ο Αρβανίτικος σύλλογος που αποτελεί τη βάση της πόλης.
Για ποιο πολιτισμό μιλάμε;
Εκτός από τη στέγη των Ποντίων και των Κρητών που είναι αποφάσεις του πρώην Δημάρχου Νίκου  Παπαδήμα, έκτοτε δεν έχει παραδοθεί ολοκληρωμένη καμία στέγη πολιτιστικού συλλόγου.
Σήμερα δεν παραβρεθήκαμε στη εκδήλωση διότι γίναμε μάρτυρες μιας ανήκουστης προπαγανδιστικής πολιτικής από την πλευρά της διοίκησης. Λίγες ημέρες πριν την εκδήλωση, συγκεκριμένα την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου,ξεκίνησαν τα μηχανήματα τις εργασίες.
Αρνούμαστε  να συμμετέχουμε στην εκμετάλλευση της επιθυμίας των Αρβανιτών για στέγη  και μένουμε αμέτοχοι σε τέτοιου είδους προεκλογικά παιχνίδια.   
Δηλώνουμε δημοσίως την στήριξη μας, με οποίο τρόπο μας ζητηθεί και μπορούμε, στο σύλλογο και στα μέλη του.
Είμαστε δίπλα τους ουσιαστικά και έμπρακτα. Θεωρούμε ότι θα γίνουν κατανοητοί οι λόγοι της απουσίας μας από την εκδήλωση που αφορούν τη διοίκηση και όχι τον σύλλογο, τον πρόεδρο και τα μέλη του.
Εξάλλου στη βραδινή εκδήλωση του συλλόγου θα δηλώσουμε δυνατά παρόντες.
Σε κάθε περίπτωση, καλορίζικη η στέγη μας, ευχόμαστε να εξελιχθεί σε μια κυψέλη πολιτισμού για τον τόπο μας και εμείς θα είμαστε δίπλα σας με όλες μας τις δυνάμεις.
 
Αλέξανδρος    Κουλοχέρης
Υποψήφιος Δήμαρχος Φυλής