Δυο άκρως καλοκαιρινά εκατομμύρια ευρώ «πέρασε» σε μια μέρα ο δήμος Φυλής!

Δυο εκατομμύρια ευρώ θα βγουν από τα ταμεία του Δήμου Φυλής.

Συντάκτης: Θανάσης Μπίκας

 

Με σβηστές μηχανές – ελλείψει της μείζονος αντιπολίτευσης – «πέρασαν» από το Δημοτικό Συμβούλιο προμήθειες που προκαλούν αίσθηση στη τοπική κοινωνία 

Έξω φρενών Χειλαδάκης και Δρόλιας!

Με απούσα τη μείζονα αντιπολίτευση,παράταξη Μπουραΐμη, διεξήχθη το Δημοτικό Συμβούλιο την Τρίτη 24 Ιουλίου 2018 όπου σημαδεύτηκε από τον πακτωλό χρημάτων που φαίνεται να προωθεί η δημοτική αρχή για επικείμενα έργα στο Δήμο.

Σχεδόν δυο εκατομμύρια ευρώ θα βγουν από τα ταμεία του Δήμου Φυλής μετά από έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου (καταψήφισαν Χειλαδάκης, Δρόλιας λόγω της υπερκοστολόγησης) που αφορούν την βελτίωση του οδοστρώματος, την αναβάθμιση γηπέδων καθώς και την επισκευή πεζοδρομίων.

Ισχυρές ήταν οι παρεμβάσεις των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων Γκίκα Χειλαδάκη και Θεοδόση Δρόλια που ζήτησαν εξηγήσεις για τα εκατομμύρια που προορίζονται για έργα στη Φυλή, την ίδια ώρα που σε άλλους δήμους τα ίδια έργα κοστολογούνται με λιγότερα χρήματα.

Μάλιστα, ο Θεοδόσης Δρόλιας κατέθεσε σχετική τεχνική έκθεση άλλου δήμου για την τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα προϋπολογισμού με το 1/4 του κόστους στη Φυλή.

Συγκεκριμένα, οι τρεις συνθετικοί χλοοτάπητες στα γήπεδα Ακράτητου, Πανοράματος και Ζεφυρίου θα κοστίσουν 1 εκατ. ευρώ, την ίδια ώρα που σε άλλους δήμους τοποθετούνται με 70.000 ευρώ σε κάθε γήπεδο!

Στο θέμα της βελτίωσης του οδοστρώματος 700.000,00€ η απάντηση που έδωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ.Σχίζας ήταν ότι:

η ποσότητα 7.000 τόνων (!!!) θα χρησιμοποιηθεί μελλοντικά …

αν χρειαστεί

όπου χρειαστεί ...

και όποτε … κρίνει η Τεχνική Υπηρεσία χωρίς να προκαθορίζεται το οδικό δίκτυο.

Στα αξιοσημείωτα του Συμβουλίου ήταν η απαθής στάση του Δημάρχου αλλά και η ένταση Χειλαδάκη με Σχίζα, καθώς ο Αντιδήμαρχος κ.Σχίζας  δεν απαντούσε σε ερώτησή του, ενώ ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών δήλωσε κατηγορηματικά «Ότι μου δίνουν το περνάω».

Στην ερώτηση του Γκίκα Χειλαδάκη «Γιατί έχουμε τόσο ακριβή τιμή, η Μπαρτσελόνα θα παίξει;» ο Δήμαρχος απάντησε «Ναι, θα έρθουν κι αυτοί».

 

 

Αναλυτικά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που «πέρασαν» από το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο:

  • Προμήθεια υλικού Βελτίωσης Οδοστρώματος Οδικού Δικτύου Δήμου Φυλής προϋπολογισμού 700.000€
  • Προμήθεια Ειδικού Εξοπλισμού και Χλοοτάπητα για την Αναβάθμιση Γηπέδων προϋπολογισμού 999.993€
  • Προμήθεια Υλικών για την Επισκευή Φθαρμένων Τμημάτων Πεζοδρομίων και Πεζοδρόμων για την Άρση Επικινδυνότητας προϋπολογισμού 297.600€

Το  ίδιο έργο συνεχίστηκε μετά από λίγες ημέρες, την Παρασκευή 27 Ιουλίου, όταν στην οικονομική επιτροπή  επικύρωσε  άλλα δυο έργα ασφαλτώστρωσης για το Δήμο Φυλής:

  1. Επικύρωση  για την κατασκευή του έργου ¨ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ¨
    ΠΟΣΟ : 1.661.000,00€
  2. Επικύρωση για την κατασκευή του έργου ” ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΣΕ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ
    ΠΟΣΟ :1.465.000,00€