Εκτενής κάλυψη των πυρκαγιών στην Αν. Αττική από τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων

Με επείγον τηλεγράφημά του το Reuters μετέδωσε πριν από λίγο την ανακοίνωση της ελληνικής πυροσβεστικής υπηρεσίας για τον θάνατο 49 ανθρώπων.

Με εκτενή ρεπορτάζ καλύπτουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων την τραγωδία στην Ανατολική Αττική, με το Reuters να έχει δώσει μέχρι στιγμής 10 επικαιροποιημένα τηλεγραφήματα και το AFP να έχει τις πυρκαγιές πρώτο θέμα στο συνολικό του τηλεγράφημα για τις ειδήσεις από τον κόσμο σήμερα.

Με επείγον τηλεγράφημά του το Reuters μετέδωσε πριν από λίγο την ανακοίνωση της ελληνικής πυροσβεστικής υπηρεσίας για τον θάνατο 49 ανθρώπων.

Λίγο νωρίτερα μετέδιδε ότι τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 150 τραυματίστηκαν, σχολιάζοντας ότι οι τεράστιες φλόγες παγίδευσαν οικογένειες με παιδιά που προσπαθούσαν να διαφύγουν.

Το Reuters επισημαίνει ότι η πυρκαγιά που έπληξε το Μάτι είναι με απόσταση η χειρότερη που σημειώνεται στην Ελλάδα μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην νότια Πελοπόννησο τον Αύγουστο του 2007, από την οποία έχασαν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι.

Το διεθνές πρακτορείο επισημαίνει επίσης ότι ένα από τα νεαρότερα θύματα πιστεύεται ότι είναι ένα μωρό έξι μηνών το οποίο πέθανε από την εισπνοή καπνού.

Εκτενής είναι η κάλυψη της τραγωδίας και από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων το οποίο αναφέρει τον τελευταίο απολογισμό των θυμάτων και επικεντρώνεται, όπως και το Reuters στην είδηση για τους 26 νεκρούς που βρέθηκαν σήμερα το πρωί σε πολύ μικρή απόσταση, περίπου 30 μέτρων, από την ακτή στο Μάτι.

Φωτορεπόρτερ του AFP που βρίσκεται εκεί επισημαίνει το γεγονός ότι οι νεκροί βρέθηκαν αγκαλιασμένοι σε πολύ μικρή απόσταση από την θάλασσα στην οποία δεν κατάφεραν να φτάσουν για να γλιτώσουν.

Την ίδια ώρα και το Sputnik μεταδίδει τον τελευταίο απολογισμό των θυμάτων από την τραγωδία επικαλούμενο το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων επισημαίνει επίσης ότι η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν Ρώσοι πολίτες μεταξύ των τραυματιών ή των νεκρών από τις πυρκαγιές.

Παράλληλα και το Xinhua καλύπτει με επικαιροποιημένα τηλεγραφήματά του την τραγωδία από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα επισημαίνοντας και αυτό την είδηση ότι στους νεκρούς περιλαμβάνεται ένα μωρό έξι μηνών που πέθανε από την εισπνοή καπνού.

Το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων μεταδίδει επίσης δήλωση του Ανδρέα Βασιλόπουλου, μέλους του δημοτικού συμβουλίου στη Ραφήνα-Πικέρμι ότι “η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη”, και ότι πρόκειται “πολύ πιθανόν για μια από τις πιο καταστροφικές φωτιές σε αυτήν την περιοχή”.

Για “βιβλική καταστροφή” κάνουν λόγο οι Times, δημοσιεύοντας τη φωτογραφία ενός πυροσβέστη μπροστά από ένα σπίτι που καίγεται υπό τον τίτλο “Πενήντα νεκροί καθώς η πυρκαγιά προκαλεί βιβλική καταστροφή στην Ελλάδα”.

“Δεκάδες νεκροί την ώρα που οι χειρότερες πυρκαγιές εδώ και μια δεκαετία στην Ελλάδα καταστρέφουν παραθεριστικά κέντρα”, τιτλοφορείται παράλληλα το πρώτο θέμα στον ιστότοπο της βρετανικής εφημερίδας Independent.

Τα θύματα των πυρκαγιών στην Ελλάδα είναι το πρώτο θέμα και στην διαδικτυακή έκδοση της βρετανικής εφημερίδας Guardian, υπό τον τίτλο: “Δεκάδες νεκροί την ώρα που παραθεριστικά κέντρα καταστρέφονται”.

“Πυρκαγιές στην Ελλάδα: Kατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους”, είναι επίσης ο τίτλος της πρώτης είδησης που μεταδίδει στον ιστότοπό του το SkyNews.

Πρώτο θέμα είναι τα θύματα από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα και στον ιστότοπο της ισπανικής εφημερίδας EL PA?S υπό τον τίτλο: “Τουλάχιστον 50 νεκροί και 156 τραυματίες από τις σοβαρές πυρκαγιές στα περίχωρα της Αθήνας”.

“Η Ελλάδα ρημάζεται από φονικές πυρκαγιές”, είναι την ίδια ώρα ο τίτλος που δίνει η Le Monde στην τραγωδία στην Ανατολική Αττική και προσθέτει: “Μακάβριος απολογισμός στην Ελλάδα, οι βίαιες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν τη Δευτέρα 23 Ιουλίου στα περίχωρα των Αθηνών προκάλεσαν τουλάχιστον 50 νεκρούς και περισσότερους από 150 τραυματίες, οι 11 από τους οποίους σοβαρά”.

Πρώτο θέμα ήταν επίσης σήμερα το πρωί η τραγωδία από τις πυρκαγιές στους ιστοτόπους των γαλλικών εφημερίδων Le Figaro και Le Parisien.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ