Επικίνδυνες σκαλωσιές και μεροκάματα τρόμου από τον Κρεμύδα

Για να αντικρούσουν τα δημοσιεύματα μας προχωρούν σε έργα συντήρησης που θέτουν σε κίνδυνο τόσο την ζωή των παιδιών όσο και των εργαζόμενων.

 

Μετά την επίσκεψη του υποψήφιου Δημάρχου Αλέξανδρου  Κουλοχέρη και  του δημοτικού συμβούλου  Θεοδόση Δρόλια ”κινητοποιήθηκαν” οι υπεύθυνοι για να σουλουπώσουν το κακό χάλι στις σχολικές μονάδες του Δήμου.

Μάλιστα, στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων τοποθέτησαν σκαλωσιές χωρίς να ενημερώσουν τη διευθύντρια του σχολείου. Από φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο από τον κ. Κρεμύδα που καμαρώνει για την άμεση αντίδραση στα έργα συντήρησης του σχολείου, προκύπτει ότι η προχειρότητα των έργων και η ασχετοσύνη  τους   εγκυμονεί κινδύνους για τους μικρούς μαθητές.

 

Σε αυτές όπως θα δείτε, πρωταγωνιστούν ακατάλληλες σκαλωσιές που δεν πληρούν τις προδιαγραφές ασφάλειας και αποτελούν κίνδυνο για την ανθρώπινη ζωή. Δεν υπάρχουν ούτε κουπαστές, ούτε δάπεδα εργασίας και δίχως προστατευτικό δίχτυ για πτώσεις αντικειμένων.

 

 Πρέπει να τονίσουμε ότι :

Αυτά  που συμβαίνουν είναι επικίνδυνα. Πρέπει οι ιθύνοντες να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα διότι μιλάμε για έναν χώρο όπου κυκλοφορούν μικρά παιδιά. Επίσης, να αναφέρουμε ότι δεν έχουν τηρηθεί οι προδιαγραφές ασφάλειας και ότι πρόκειται για σκαλωσιές με μαδέρια που έχουν απαγορευτεί εδώ και χρόνια. Δεν γνωρίζουμε ποιοι  έχουν αναλάβει το έργο, αλλά σίγουρα μιλάμε για μια προχειρότητα που αφήνει έκθετους όλους όσους θέλουν να φωτογραφίζονται και να ευαγγελίζονται ότι προχωρούν σε έργα συντήρησης».

Η επιθεώρηση εργασίας τι έχει να πει για όλα αυτά;
  • Εργαζόμενοι ακροβατούν για το μεροκάματο
  • Οι εργαζόμενοι δεν φορούν τον ειδικό εξοπλισμό( κράνος,ειδικά υποδήματα  κ.α)
  • Οι σκαλωσιές δεν έχουν προστατευτικό  δίχτυ και δάπεδα εργασία

 

%d bloggers like this: