Γονείς και μαθητές είπαν “ΟΧΙ” στην ανασφάλεια και την υποβάθμιση

Με τη πορεία από την οδό Πηνειού έως το Δημαρχείο και με συνθήματα κατά της υποβάθμισης της ποιότητας ζωής ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας από γονείς και μαθητές στα Άνω Λιόσια.

Το σύνθημα που κυριάρχησε ήταν

 «Έχουμε δικαίωμα σε Μόρφωση – Ζωή. Τέρμα πια στην υποβάθμιση»

με την πρωτοβουλία της Ένωσης Γονέων Άνω Λιοσίων & Φυλής να ενώνει γονείς και μαθητές προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την ανασφάλεια που επικρατεί στους δρόμους των Άνω Λιοσίων, αλλά και γύρω από τις σχολικές μονάδες.

Αφορμή για τη συγκέντρωση στάθηκε το δυστύχημα με τον θάνατο της μητέρας δυο παιδιών η οποία τραυματίστηκε θανάσιμα από αυτοκίνητο κακοποιού που καταδίωκε η αστυνομία.

Η πορεία ολοκληρώθηκε στο Δημαρχείο Φυλής όπου η Ένωση Γονέων Άνω Λιοσίων & Φυλής ζήτησε από τον Δήμαρχο να επιληφθεί των αιτημάτων τα οποία είναι τα εξής:

– Η τοποθέτηση δυο φαναριών στην οδό Πηνειού

– Διαπλάτυνση των πεζοδρομίων

– Μονοδρόμηση ή πεζοδρόμηση της οδού καθώς περνάνε 1500 παιδιά καθημερινά

– Αντισεισμική θωράκιση των σχολικών κτιρίων

Η απάντηση δε, που πήραν από τον Δήμαρχο, Χρήστο Παππού, για τα φλέγοντα αιτήματα ήταν η εξής: “Περιμένω την έγκριση από τη Περιφέρεια”, ενώ συμπλήρωσε αποδεχόμενος τη τραγική κατάσταση στη περιοχή “Δεν είναι αυτός ο μόνος δρόμος που χρειάζεται να ληφθούν μέτρα. Έχετε δει τι γίνεται στη Λεωφόρο Φυλής; Έχετε δει τι γίνεται στην Αχαρνών; Στην Λιοσίων; Στη Παναγίας Γρηγορούσης” μην αφήνοντας δρόμο της ευρύτερης περιοχής, 

ενώ για την αντισεισμική θωράκιση των σχολείων είπε: “Γιατί ρωτάτε αν το Δημαρχείο είναι θωρακισμένο;”

Σχετικά με την εγκληματικότητα τόνισε αφήνοντας όλους άφωνους στην αίθουσα: “Μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού και την έντονη παρουσία της ΟΠΚΕ αλλά και με τα μέτρα που έχουμε λάβει, η εγκληματικότητα έχει εκμηδενιστεί”.

 

Τα fylikanea.gr επικοινώνησαν με τον Πρόεδρο της Ένωσης Γονέων Άνω Λιοσίων & Φυλής, κ. Ιωσήφ Κρυστάλλη, ο οποίος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την ανασφάλεια στα Άνω Λιόσια που ήρθε ξανά στην επιφάνεια με αφορμή τον τραγικό θάνατο της γυναίκας.

Ο κ. Κρυστάλλης αναφέρει χαρακτηριστικά: “Όλοι οι γονείς είμαστε τρομοκρατημένοι με όσα συμβαίνουν στη περιοχή μας τελευταία. Μετά την άμεση κινητοποίηση και τη πορεία διαμαρτυρίας θα ακολουθήσει η συνέλευση της Ένωσης την Τρίτη (16/10) όπου και θα δημοσιεύσουμε ένα σχετικό δελτίο Τύπου με τον απόηχο της κινητοποίησης και τις επόμενες κινήσεις”.

Για τη συνάντηση με τον Δήμαρχο σημείωσε: “Από τη συνάντηση με το Δήμαρχο κρατάμε την υπόσχεσή του να γίνει ένα Δημοτικό Συμβούλιο αποκλειστικά για την παιδεία. Από κει και πέρα έχουμε υπομονή και θα περιμένουμε να υλοποιηθούν τα αιτήματά μας. Θα ψάξουμε κάποια θέματα για να δούμε για ποιο λόγο έχουν καθυστερήσει και θα πιέσουμε τις καταστάσεις”.

Για το αιώνιο πρόβλημα της παιδείας ολοκλήρωσε με την εξής πρόταση: “Είναι μια μεγάλη γάγγραινα για τη περιοχή μας και γενικά για τη χώρα. Ένα διαχρονικό πρόβλημα που έχει αντίκτυπο στη κοινωνία. Τα προβλήματα στη πόλη μας όπως το κτιριακό, η πυρασφάλεια, η αντισεισμική θωράκιση μας ταλαιπωρούν και θα μας ταλαιπωρούν για καιρό ακόμη. Το θέμα είναι να πιέσουμε όπως και όσο μπορούμε ώστε να βελτιωθεί αυτή η αποκαρδιωτική κατάσταση. Το οφείλουμε για την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των παιδιών μας”.

Τα fylikanea.gr παραβρέθηκαν στην πορεία και σας μεταφέρουν φωτογραφικό υλικό