Κατάληψη στο 3ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων-Νεαροί Ρομά γρονθοκόπησαν φύλακα

Νεαροί Ρομά γρονθοκόπησαν φύλακα

Στο νοσοκομείο με βαριά τραύματα μεταφέρθηκε ο σχολικός φύλακας που προσπάθησε να αποτρέψει την είσοδο των εξωσχολικών Ρομά στο 3ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος φύλακας νοσηλεύεται στο ΚΑΤ μετά την άγρια επίθεση που δέχθηκε από νεαρούς Ρομά της περιοχής που χρησιμοποίησαν σιδερογροθιά. Οι νεαροί Ρομά ενοχλήθηκαν με την απαγόρευση της εισόδου εντός του προαυλίου με αποτέλεσμα να τον γρονθοκοπήσουν άσχημα μέχρι σε σημείο που δεν μπορούσε να υπερασπιστεί τον εαυτό του.
Στα “κάγκελα” βρίσκονται οι γονείς, αφού όπως υποστηρίζουν στα fylikanea.gr, οι καθηγητές του σχολείου προσπάθησαν να συγκαλύψουν το βίαιο περιστατικό προκειμένου να μην δημιουργηθεί περαιτέρω ένταση στη περιοχή. 
Οι γονείς και γενικά η τοπική κοινωνία είναι ένα… καζάνι που βράζει με την ανομία και την ανεξέλεγκτη δράση των Ρομά στα Άνω Λιόσια. Οι μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου, ενώ γνωστό τηλεοπτικό συνεργείο ανέδειξε το θέμα σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά όπου στο 3ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων συμβαίνουν… παρατράγουδα, καθώς λίγους μήνες πριν είχαν σημειωθεί ξανά επιθέσεις σε μαθητές. Είχε ακολουθήσει μάλιστα και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο με τον δήμαρχος Φυλής, κ. Χρήστο Παππού να δίνει υποσχέσεις για 24ωρη ιδιωτική φύλαξη.

 

Θα θέλαμε να θέσουμε τα εξής ερωτήματα στη δημοτική αρχή
  • Γιατί σιωπά για τα καθημερινά επεισόδια εγκληματικότητας και παραβατικότητας στην περιοχή;
  • Ποια ακριβώς ήταν η εργασιακή σχέση του φύλακα;
  • Ποια μέτρα προστασίας έχει λάβει η δημοτική αρχή και οι πολυδιαφημισμένοι του κ.κ. ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ και ΧΑΤΖΗΤΡΑΚΟΣΙΑ ;
  • Που είναι  η 24ωρη  ιδιωτική φύλαξη που υποσχέθηκε ο Δήμαρχος;
  • Πότε θα γίνει η ειδική συνεδρίαση για τη παιδεία;