Με κατάνυξη η Μεγάλη Εβδομάδα Στην πόλη μας

Με ιδιαίτερη κατάνυξη εορτάστηκαν  οι Άγιες Ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας  στην πόλη μας.

Οι πιστοί κατέκλυσαν τους ναούς  και προσπάθησαν να ακολουθήσουν το τελετουργικό της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλέξανδρος Κουλοχέρης τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας βρέθηκε  με ευλάβεια και κατάνυξη στους ναούς του Δήμου μας.

 

Το βράδυ της Μεγ. Τετάρτης στον  Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων χοροστάτησε  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ.κ Αθηναγόρας.

Στο τέλος της ακολουθίας ο Μητροπολίτης Ιλίου απένειμε το οφφίκιο του πνευματικού στον αρχιμανδρίτη Τίτο Χρήστου και στον πρεσβύτερο Φανούριο Μπρίλη.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλέξανδρος Κουλοχέρης βρέθηκε στην Ακολουθία του Ιερού Νιπτήρος και του Μυστικού Δείπνου στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων και ευχήθηκε στους δυο πατέρες επιτυχία στο δύσκολο πνευματικό έργο που έχουν αναλάβει αν και είναι σίγουρος ότι θα αποτελέσουν φάρους της Αλήθειας του Θεού.

 

Τη Μεγάλη Πέμπτη βρέθηκε στον Ι.Ν. Αγίου Στυλιανού στο Ζεφύρι, στη συνέχεια προσκύνησε στον Όσιο Λούκα που αποτελεί και ενορία του, ενώ τη Σταύρωση του Κυρίου παρακολούθησε στον Ι.Ν. Ευαγγελίστριας.

Τη Μεγάλη Παρασκευή με αρκετά μέλη της δημοτικής παράταξης ‘’ΦΥΛΗ.ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ΄΄ ακολούθησε την λιτανεία του Επιτάφιου στον Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης.

 

 


Η σχέση του με το Ζεφύρι και με τον Ι.Ν. Παναγίας Γρηγορούσης είναι στενές, έτσι επέλεξε μαζί με την οικογένεια του και υποψήφιους δημοτικούς σύμβουλους της παράταξης να βρεθεί εκεί στην Αναστάσιμη Λειτουργία.

Η αποδοχή τόσο από τον κόσμο του Ζεφυρίου όσο και από τον πάτερα Άγγελο, με τον οποίο έχουν άριστες σχέσεις, ήταν ζεστή.

Τη Δευτέρα 29 Απριλίου παρέστη στο Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου στη θεία Λειτουργιά μαζί με την εορτάζουσα σύζυγο του ενώ το βράδυ, μαζί με υποψήφιους δημοτικούς σύμβουλους από τη Ζωφριά βρέθηκε στη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Γεωργίου.

Στην ακολουθία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, με τον οποίο ο υποψήφιος Δήμαρχος είχε μια θερμή συνομιλία.

Αυτό που αποκόμισε από τις συναντήσεις του με τον κόσμο ήταν μια θερμή αποδοχή αλλά και ένας προβληματισμός για το μέλλον αυτής της πόλης.