Νικητής ο Μάρκεθ και στο γκραν πρι της Γερμανίας

Την πέμπτη νίκη του στη φετινή σεζόν του MotoGP, μετά από αυτές στο Όστιν των ΗΠΑ, στη Χερέθ της Ισπανίας, στο Λε Μαν της Γαλλίας και στο Ασεν της Ολλανδίας, πανηγύρισε σήμερα ο Μαρκ Μάρκεθ.

Την πέμπτη νίκη του στη φετινή σεζόν του MotoGP, μετά από αυτές στο Όστιν των ΗΠΑ, στη Χερέθ της Ισπανίας, στο Λε Μαν της Γαλλίας και στο Ασεν της Ολλανδίας, πανηγύρισε σήμερα ο Μαρκ Μάρκεθ. Ο Ισπανός παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωτοπόρος της βαθμολογίας πρώτευσε στο γκραν πρι της Γερμανίας, το οποίο διεξήχθη στην πίστα του Ζάξερινγκ και ήταν ο 9ος αγώνας της χρονιάς.

Αυτή ήταν η 9η σερί νίκη του Ισπανού στο Ζάξερινγκ σε όλες τις κατηγορίες, ισοφαρίζοντας τον θρύλο Τζιάκομο Αγκοστίνι στο ρεκόρ συνεχών επιτυχιών σε μια πίστα, όπως είχε στη Φιλανδία ο Ιταλός πιλότος.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Βαλεντίνο Ρόσι Yamaha) και στην 3η θέση τερμάτισε ο Μάβερικ Βινιάλες, επίσης με Yamaha, στο καλύτερο φετινό της αποτέλεσμα. Πάντως, η ιαπωνική εταιρία μένει για 19 αγώνες χωρίς νίκη (!) στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Στη βαθμολογία των οδηγών προηγείται ο Μάρκεθ με 165 βαθμούς και ακολουθεί ο Ιταλός σταρ, Βαλεντίνο Ρόσι, με 119 βαθμούς.