Οι αλάνθαστοι, οι ιερές καρέκλες και οι Φύλαρχοι στην ζούγκλα της… Φυλής!

 

Η αφορμή δόθηκε με την επίσκεψη μας στο 3ο δημοτικό σχολείο του Ζεφυρίου, που πυροδότησε την απάντηση του Προέδρου Α’ ΕΣΕ, Γιάννη Κρεμύδα.

Αρχικά το  έκανε  σε ανώνυμο blog, στην πορεία αναλογιζομενος την λανθασμένη κίνηση του το ”μεταμόρφωσαν” σε Δελτίο τύπου.

Να επισημάνουμε εδώ ότι  το fylikanea  είναι επώνυμο site, σε αντίθεση με όλα αυτά που πρόσκεινται στη διοίκηση του Δημάρχου και είναι ανώνυμα και προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη.

 

Για όλους τους λόγους του πολιτισμού και της ελεύθερης γνώμης που πρέπει να έχουν οι δημότες, επιβάλλεται να δώσουμε τις απαραίτητες διευκρινήσεις. Παραθέτουμε και την επιστολή της διευθύντριας προς τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο κ.  Θεοδόση Δρόλια.

Με έκπληξη λοιπόν, διαβάσαμε την  απάντηση του, σχετικά με τις δηλώσεις τόσο της διευθύντριας όσο και των καθαριστριών. Θα περίμενε κανείς να δείξει ευαισθησία στο θέμα της υγιεινής των παιδιών των σχολείων, αλλά και στην απόλυση των καθαριστριών. Κάτι που είναι μέσα στα πλαίσια του πολιτισμού, είναι και το να παραδέχεται κάποιος τα λάθη ή τις παραλήψεις του. Στοιχεία που δεν «βασιλεύουν» απ΄όσο φαίνεται.  Έτσι, προχώρησε σε μια λίστα από ανακρίβειες, που σε τίποτα δεν είχαν να κάνουν με το κεντρικό θέμα.

Πρέπει λοιπόν να γνωρίζει, ότι στον 21ο αιώνα που ζούμε, τα σχολεία δεν αποτελούν ιδιοκτησία  κανενός και  κάθε δημοτικός και τοπικός σύμβουλος ή υποψήφιος,  μπορεί να τα επισκέπτεται,  εφόσον δεν εμποδίζεται η ομαλή λειτουργία του σχολείου. Έχει επίσης κάθε δικαίωμα να ενημερώνεται  και να συζητά με τον διευθυντή του σχολείου, με τον σύλλογο των διδασκόντων, με τους μαθητές και τον σύλλογο γονέων.

Κατά την επίσκεψη μας στο 3ο δημοτικό Ζεφυρίου, συζητώντας με την διευθύντρια – σημειώστε ότι  βρίσκεται στο σχολείο 15 χρόνια –  προέκυψε το θέμα  με τις σχολικές καθαρίστριες. Όπως μας είπαν, μια εβδομάδα πριν τους αγιασμούς των σχολικών μονάδων οι συμβασιούχες καθαρίστριες καλέστηκαν να υπογράψουν τις νέες συμβάσεις με μείωση των αποδοχών. Τα δικά τους λόγια: «…Κανείς δεν σεβάστηκε τα χρόνια που προσφέραμε  στο σχολείο και μας έφεραν μια εξευτελιστική σύμβαση για να υπογράψουμε, με μείωση των αποδοχών. Φυσικά και δεν δεχθήκαμε με αποτέλεσμα να βρεθούμε στο δρόμο μετά από 15 χρόνια! ”.

Για του λόγου το αληθές σας παραθέτουμε τις συμβάσεις, που φαίνεται ότι η μείωση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 10% όπως ισχυρίζεται ο κος Κρεμύδας.

Η μια σύμβαση είναι 2976,20 ευρώ  και η άλλη 4.399,00 ευρώ μιλάμε πάντα για το ίδιο σχολείο και τις ίδιες καθαρίστριες.

 

Εμείς, θα συνεχίσουμε την έρευνα μας, για όλα τα σχολεία, πράγμα που όχι μόνο παράνομο δεν είναι, αλλά και ανήκει στο δικαίωμα οποιουδήποτε. Σήμερα,  θα αναφέρουμε μόνο κάποιες διευκρινήσεις για την ενημέρωση του κόσμου.

  • Στη φερόμενη απάντηση του κ. Γιάννη Κρεμύδα, αναφέρεται ότι οι απολαβές των καθαριστριών καθορίζονται όχι από τον Δήμο αλλά από τον νόμο, ενώ λίγο πιο κάτω αναφέρει ότι  οι αποδοχές των καθαριστριών είναι τριπλάσιες από ότι λέει ο νόμος. Δηλαδή, παρανομεί ο κος Κρεμύδας;
  • Στην επίσημη μαρτυρία της διευθύντριας, μας ανέφερε ότι αγοράζει η ίδια την απαραίτητη γραφική ύλη, για να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών. Βρισκόμαστε ένα μήνα μετά τον αγιασμό και ακόμα δεν έχει δοθεί η α’  δόση της  τακτικής επιχορήγησης στα σχολεία!
  • Η διευθύντρια μας δήλωσε επίσης, ότι κατά τον έλεγχο του Υγειονομικού, δέχθηκε παρατηρήσεις για την υγιεινή που επικρατεί στις τουαλέτες.
  • Σχετικά με τα τεχνικά έργα που αναφέρει ο κος Κρεμύδας, είναι γνωστή σε όλους η ανυπαρξία έργων,  τόσο του ίδιου, όσο και του Δημάρχου και της τεχνικής υπηρεσίας. Χαρακτηριστικά, η διευθύντρια μας δήλωσε ότι το σχολείο έχει να βαφτεί 15 χρόνια!

Ευτυχώς όμως, όσο μελάνι και να πρέπει να χυθεί σχετικά με το θέμα, η πιο άμεση και απλή κίνηση, είναι να βρεθεί κάποιος δημότης ή γονιός – ή  όποια άλλη ιδιότητα και αν έχει – στο συγκεκριμένο σχολείο!

Εκεί, θα καταλάβει αν το δημοσίευμα είναι αληθές, υποκινούμενο, αμφιβόλου προελεύσεως και άλλες τέτοιες στερεότυπες δηλώσεις – κραυγές.

Να βρεθεί ο δημότης στο σχολείο, εκεί που αντί για λόγια και αντιπαραθέσεις, θα έχει να εμπιστευτεί μόνο τα ίδια του τα μάτια! …