Πολύ ισχυρός σεισμός 6,4 Ρίχτερ στο Ιόνιο – Ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική

Σεισμός μεγέθους 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου, νοτιοδυτικά της Ζακύνθου, σύμφωνα με την εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου, αλλά και με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιου Λέκκα. Στα 6,4 Ρίχτερ δίνει το μέγεθος του σεισμού το Ελληνικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Ο πρώτος σεισμός είχε εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιόμετρα.

Όπως αναφέρει ο ανταποκριτήςτου ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Ζάκυνθο, βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα συντονιστικό των τοπικών αρχών στο κτίριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της πρωτεύουσας του νησιού.

Έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές, κατά τις μέχρι τώρα πληροφορίες. Έσπασαν τζάμια στις προθήκες καταστημάτων αλλά και παράθυρα κατοικιών. Δεν είναι γνωστό αν υπάρχουν τραυματισμοί μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωδυναμικό Ιστιτούτο ο σεισμός είχε μέγεθος της τάξης των 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Τον μεγάλο σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ακολούθησε ένας μετασεισμός της τάξης των 5,4.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ωστόσο στη Ζάκυνθο και στις γύρω περιοχές έχει κοπεί το ρεύμα», λέει ο Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας, στο kathimerini.gr.

ΠΗΓΗhttp://www.kathimerini.gr/991834/gallery/epikairothta/ellada/poly-isxyros-seismos-64-rixter-sto-ionio–idiaitera-ais8htos-sthn-attikh

 

%d bloggers like this: