ΦΥΛΗ. ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ : «Πρέπει ο Δήμος μας επιτέλους να αποκτήσει οικολογική συνείδηση»

 

 

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

 

«Πρέπει ο Δήμος μας επιτέλους να αποκτήσει οικολογική συνείδηση».

Διαβάζοντας την είδηση της αγοράς 22 ηλεκτροκίνητων οχημάτων μηδενικών ρύπων από το Δήμο Περιστερίου, οδηγούμαστε αυτομάτως σε μια σύγκριση με την προ εβδομάδων ενίσχυση του στόλου οχημάτων στο Δήμο Φυλής.

Στο Δήμο των εκατομμυρίων από τα αντισταθμιστικά δεν μπορεί να διαφημίζεται η αγορά 6 παλαιών οχημάτων από τον ΟΔΔΥ και να προχωρά η διοίκηση σε ενίσχυση του στόλου με οχήματα δεκαετιών που σάπιζαν στον ΟΔΔΥ λίγο πριν καταλήξουν στο νεκροταφείο αυτοκινήτων.

Μας θλίβει το γεγονός ότι στο Δήμο μας, με τον ΧΥΤΑ Φυλής και την τεράστια περιβαλλοντική επιβάρυνση, δεν υπάρχει καμία οικολογική συνείδηση.

Ο Δήμος που ονειρευόμαστε είναι τελείως διαφορετικός από αυτόν που διαφημίζει η νυν διοίκηση, η οποία παραπλανεί σε μόνιμη βάση την κοινή γνώμη.

Τόσο εγώ, ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ΦΥΛΗ.ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ”, όσο και τα μέλη μας, δώσαμε βαρύτητα στο πρόγραμμά μας στη διαχείριση απορριμμάτων, στην εξοικονόμηση ενέργειας, στην ανακύκλωση και την οικολογική μετακίνηση.

Θα θέλαμε ο Δήμαρχος να ενημερώσει τους δημότες για την οικονομοτεχνική μελέτη για την αγορά των οχημάτων, το κόστος συντήρησης, τους λόγους για τους οποίους προχώρησαν στην αγορά παλιών οχημάτων και τη επιβάρυνση που αυτά προκαλούν στο  περιβάλλον.

Ας μας απαντήσει λοιπόν  :

–           Τι καύσιμα καίνε τα οχήματα αυτά;

–           Πόσο ρυπαίνουν το περιβάλλον;

–           Πόσο κοστίζει η συντήρησή τους;

–           Ποιοι ήταν οι λόγοι που προχωρήσαμε ως Δήμος στην αγορά αυτών των οχημάτων;

–           Ποιος κερδίζει από αυτή την “επένδυση”;

Αυτή η πόλη πρέπει να αλλάξει, να γίνει μια σύγχρονη πόλη, φιλική προς το περιβάλλον, αποβάλλοντας τις νοοτροπίες παλαιότερων δεκαετιών.

Πρέπει όλοι να αποκτήσουμε οικολογική συνείδηση και ο Δήμος μας  οφείλει να πρωτοστατεί στην προστασία του τόσου επιβαρυμένου περιβάλλοντος της πόλης μας.

Εμείς θέλουμε μια άλλη πόλη και μαζί θα την αλλάξουμε.