Σε στάδιο την επόμενη φορά η γιορτή του Ερμή

Με την αθρόα συμμετοχή των φίλων του, έκοψε την Βασιλόπιτα ο Αθλητικός Σύλλογος «Ερμής Άνω Λιοσίων» το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στη κατάμεστη αίθουσα της ταβέρνας «Χρυσό Βαρέλι».

Στην εκδήλωση επικρατούσε το αδιαχώρητο με τον κόσμο να αγκαλιάζει την προσπάθεια που κάνουν οι άνθρωποι του Σωματείου, παρά τη μηδαμινή βοήθεια από πλευράς Δήμου, που ως γνωστόν φοβάται και γυρίζει τη πλάτη στην ιδιωτική πρωτοβουλία.

Aποδείχθηκε πολύ μικρή η αίθουσα για να χωρέσει τον κόσμο που αγαπά και στέκεται δίπλα στο αθλητικό σωματείο των Άνω Λιοσίων.

Τόσο ο Πρόεδρος, Κώστας Κουράτος όσο και ο Τεχνικός Διευθυντής, Σάκης Κυριακόπουλος καλωσόρισαν τον κόσμο και με μια άψογη φιλοξενία δημιούργησαν μια φιλική ατμόσφαιρα που εξυψώνει τον αθλητισμό στη περιοχή.

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι βραβεύσεις σε ανθρώπους με προσφορά στον αθλητισμό, όπου τιμήθηκαν οι:

  • Καμπόλης Δημήτρης, πρώην ποδοσφαιριστής Εθνικού Πειραιώς.
  • Νταλίπης Γιώργος, πρώην αρχηγός της πρώτης ομάδας του Ερμή Άνω Λιοσίων.
  • Φλιάτουρας Γιώργος και Κωσταδήμας Ιωάννης, δυο νεαροί αθλητές που από τον Ερμή μεταγράφηκαν στις ακαδημίες της ΑΕΚ

 

Στην εκδήλωση το παρόν έδωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Φυλής κ. Αλέξανδρος Κουλοχέρης

Στην ομιλία του δήλωσε τα εξής :

«Ευχαριστώ τον Κώστα και τον Σάκη για την πρόσκληση. Είναι δυο άνθρωποι που έχουν διδάξει αθλητισμό και ήθος στη περιοχή, αλλά πάνω απ’ όλα φροντίζουν τα παιδιά σαν δάσκαλοι και μετά είναι προπονητές. Νομίζω οι γονείς το γνωρίζουν καλύτερα και το δηλώνει αυτό η σημερινή παρουσία τους στην αίθουσα. Μια προσπάθεια δυο αξιόλογων ανθρώπων που δεν έχει βρει βοήθεια από πουθενά, παλεύουν μόνοι τους. Είναι κρίμα να γυρίζουν την πλάτη σε τέτοιες προσπάθειες, εγώ είμαι δίπλα τους και θα είμαι σε ό,τι χρειαστούν. Αφιερώνω το κομμάτι μου στον φίλο Σάκη Κυριακόπουλο που με εμπιστεύτηκε και τον εμπιστεύτηκα για να δώσουμε μαζί τον αγώνα για να αλλάξουμε αυτήν την πόλη, στις επικείμενες εκλογές του Μαΐου».

 

Μαζί με τον υποψήφιο Δήμαρχο παρευρέθηκαν οι εξής :

Θανάσης Βασιλείου, Βέρτζος Γιώργος, Σταύρος Δράκος,  

Θεοδόσης Δρόλιας,Αλέξανδρος Ιακωβίδης,

Δημήτρης Καμπόλης,Ισίδωρος Λιόσης, Αντώνης Λυχνάκης, Νίκος Μπρέμπος,Σωτήρης Σερεμέτης,

Κώστας Σκαμαντζούρας,Βαγγέλης Σταματάκος,

Χρήστος Θανάσης,Μαρία Χριστοπούλου.

 

 

 

 

 

 

Ποιος είναι ο «Ερμής Άνω Λιοσίων»

 

Ο «Ερμής Άνω Λιοσίων»  ιδρύθηκε το 1972, αλλά έπαυσε να συμμετέχει στις τοπικές κατηγορίες το 2004. Αργότερα, ο Σάκης Κυριακόπουλος η «ψυχή» της ομάδας, ως τελευταίος αρχηγός της, έκανε επαφές με τοπικούς επιχειρηματίες που δεν ευδοκίμησαν, έως ότου στράφηκε στη βοήθεια του επιχειρηματία Κουράτα Κώστα.

Μετά από επίμονες προσπάθειες κατάφεραν να αποκαταστήσουν το γήπεδο λίγο πριν γίνει αμαξοστάσιο για φορτηγά αυτοκίνητα. Το 2013 ιδρύθηκε ακαδημία υπό την εποπτεία του Σάκη Κυριακόπουλου και το 2014 καταφέρνει να συνεχιστεί η ιστορία του ΕΡΜΗ. Στη συνέχεια η ομάδα εντάχθηκε στο δίκτυο της ΑΕΚ έχοντας στο δυναμικό της 150 παιδιά. Από το 2014 μέχρι σήμερα λειτουργούν ακαδημίες όλων των ηλικιών και από το 2017 καινοτομεί και έχει τμήματα για παιδιά από 4 ετών.

Το 2015 ξεκίνησε η ομάδα «ΕΡΜΗΣ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ» που μετονομάστηκε σε «ΕΡΜΗΣ Academy» με τεχνικό διευθυντή και προπονητή τον Σάκη Κυριακόπουλο. Σήμερα, οι ακαδημίες του ΕΡΜΗ προάγουν το πνεύμα του αθλητικού πολιτισμού και αναδεικνύουν νέους πρωταθλητές. Πλέον, είναι η μοναδική ομάδα της Αττικής που υπάγεται στο δίκτυο της ΑΕΚ, ένα δίκτυο που περιλαμβάνει ομάδες από την Κύπρο μέχρι τον Έβρο.