SOS: Ο θάνατος δεν πάει διακοπές για το Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής

Η Εκτελεστική Επιτροπή του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. όρισε συνεδρίαση, η οποία είχε αναβληθεί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, για την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019, στις 11:00 το πρωί.

Το σίριαλ με το έγκλημα της χωματερής συνεχίζεται μέσα στο καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα, ενώ η κα. Δούρου τόνιζε πρόσφατα σε επιθετικό ύφος προς τον κ. Θεοδωρικάκο ότι η παράταση του χρόνου ζωής του ΧΥΤΑ Φυλής είναι μια «πολιτική απόφαση που πρέπει να την λάβει η νέα διοίκηση» (η επερχόμενη του κ. Πατούλη), ξαφνικά αποφάσισε λίγες ημέρες πριν την επίσημη αποχώρησή της από την Περιφέρεια Αττικής να ψηφίσει την επέκταση της δυναμικότητας του Ε.Μ.Α.Κ. κατά 200.000 τόνους απορριμμάτων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. όρισε συνεδρίαση, η οποία είχε αναβληθεί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, για την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019, στις 11:00 το πρωί.

ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ:

Αναμένουμε τόσο από τον Δήμαρχο Φυλής, όσο και από τους εκπροσώπους του Δήμου Φυλής στο Δ.Σ. του Ε.Δ.Σ.Ν.Α.,να επιδείξουν την σοβαρότητα που χρίζει η κατάσταση, να τηρήσουν όσα προεκλογικά έχουν υποσχεθεί. Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Φυλής Χρ. Παππούς να τηρήσει την προεκλογική του δέσμευση, προς του δημότες Φυλής για το οριστικό κλείσιμο του Χ.Υ.Τ.Α μέχρι το τέλος του χρόνου.

Θεωρούμε δεδομένη επίσης την υπευθυνότητα τόσο της νεοεκλεγείσας μείζονος αντιπολίτευσης, όσο και των υπολοίπων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου για τις απαραίτητες ενεργείς, την ενεργοποίηση των δημοτών με σκοπό το οριστικό κλείσιμο του Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής

 

Τέλος, αναμένουμε την εγκυρότητα και αντικειμενικότητα από τα τοπικά Μέσα που είτε εθελοτυφλούν, είτε συγκαλύπτουν καταστάσεις αποκρύπτοντας στοιχεία από τους πολίτες για την υγειονομική βόμβα της Φυλής, το μόνο που κάνουν είναι να αναπαράγουν και όχι να τοποθετούνται απέναντι σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.


Η στιγμή για την πόλη μας είναι κρίσιμη, θα πρέπει όλοι να φανούμε αντάξιοι των περιστάσεων. 

Τα fylikanea.gr εδώ και μήνες παρακολουθούν τις εξελίξεις, θα παραστούν στη συνεδρίαση της Τετάρτης προκειμένου να ενημερώνουν τους πολίτες της Φυλής για το φλέγον πρόβλημα του Χ.Υ.Τ.Α Φυλής.

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ Ε.Δ.Σ.Ν.Α.:

  •     Νέα επέκταση των κυττάρων της β΄φάσης, μέσω της τροποποίησης υφιστάμενης σύμβασης με τον παραπλανητικό τίτλο «διαμόρφωση, διευθέτηση και εξομάλυνση πρανών κυττάρων του ΧΥΤΑ Φυλής».
  •       Προκήρυξη διαγωνισμού για τη σύναψη σύμβασης με αντικείμενο τη «Μελέτη, κατασκευή έργων μεταβατικής διαχείρισης αποβλήτων», συμπεριλαμβανομένων νέων εσωτερικών επεκτάσεων και νέου ΧΥΤΑ στην περιοχή της λεγόμενης γ΄ φάσης (η διαδικασία απαιτεί νέα περιβαλλοντική αδειοδότηση).
  •    Προκήρυξη διαγωνισμού για την αύξηση της δυναμικότητας του αμαρτωλού ΕΜΑΚ, που είχε προσωρινά «παγώσει», μετά τις αντιδράσεις του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ, πολλών περιβαλλοντικών οργανώσεων και δημοτικών και περιφερειακών παρατάξεων.

 

Κινητοποίηση διαμαρτυρίας στα γραφεία του Ε.Δ.Σ.Ν.Α.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους δήμους καλεί όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην Αττική σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΔΣΝΑ (Άντερσεν 6 & Κατεχάκη), την Τετάρτη 31/7, στις 11:00, με σκοπό να εμποδιστεί η λήψη απόφασης, καθώς ζητά εκτός από τη μη επέκταση του Ε.Μ.Α.Κ., το άμεσο κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής.

Στην ανακοίνωσή της απαιτεί να κλείσει άμεσα ο Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής, αλλά και να αποκατασταθούν ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή. Να φύγει ο αποτεφρωτήρας και να μετεγκατασταθεί σε ασφαλή θέση, να απαγορευτεί κάθε νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή ή η επέκταση της υφιστάμενης, να προχωρήσει η ολοκληρωμένη επιδημιολογική μελέτη χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

Εκτός αυτών ζητά να δημοσιοποιηθούν άμεσα δημοσιοποιηθούν από την Περιφερειάρχη Αττικής κα Ρένα Δούρου και το Δήμαρχο Φυλής κ. Χρήστο Παππού τα ευρήματα των μελετών για την ρυπαντική επιβάρυνση της περιοχής και τις επιπτώσεις σε κατοίκους και εργαζόμενους που εργάζονται ή επισκέπτονται την χωματερή Φυλής

 

 

%d bloggers like this: