Στον Τελικό το Σαββατο Η Ομάδα Ρομποτικής του 1ου Δημοτικού

Μαθητές του 1ου δημοτικού σχολείου Άνω Λιοσίων κατάφεραν να περάσουν στον τελικό του Περιφερειακού Διαγωνισμού Αττικής.

 

Επιτέλους να διαβάσουμε και μια θετική είδηση για την πόλη μας.

 

Αξίζουν συγχαρητήρια στην ομάδα ρομποτικής του 1ου δημοτικού σχολείου Άνω Λιοσίων  που κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό του Περιφερειακού Διαγωνισμού Αττικής.

Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Αττικής πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019 στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου.

Ενώ το Σαββατο 23 Φεβρουαρίου 2019 θα διεξαχθεί ο τελικός στον οποίο τους ευχόμαστε να λάβουν την πρώτη θέση.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός διεξάγεται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας του WRO Hellas για την εισαγωγή της εκπαιδευτικής φιλοσοφίας STEM (Science – Technology-Engineering – Mathematics) στο Ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Συγκεκριμένα ο διαγωνισμός αξιοποιείται ως κίνητρο για τη δημιουργία και τη λειτουργία ενός ολοκληρωμένου προγράμματος, με σκοπό τόσο την κατάρτιση των εκπαιδευτικών επάνω στην εκπαιδευτική ρομποτική, όσο και τον ευρύτερο εκσυγχρονισμό των ελληνικών σχολείων, μέσα από τον εφοδιασμό τους με εξοπλισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής.(https://wrohellas.gr/ )

 

Δε χρειάζεται να αναφέρουμε ότι τα συγκεκριμένα παιδιά είχαν μόνο την αμέριστη υποστήριξη των δασκάλων και των γονιών τους

Η δημοτική αρχή ήταν για άλλη μια φορά απούσα και αδιάφορη απέναντι στα θέματα παιδείας!

Να σημειώσουμε εδώ ότι τα πούλμαν που μετέφεραν τους μαθητές στο διαγωνισμό πληρώθηκαν από τους γονείς τους.

Παρότι ο κ. Παππούς είναι εκπαιδευτικός (φροντιστής) θα περίμενε κανείς να επιδείξει ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα παιδείας. Απεναντίας στα 5 χρόνια θητείας του η παιδεία στην πόλη μας κατέβηκε αρκετά σκαλιά. Επιδεικνύοντας μια φθηνή επικοινωνιακή πολιτική φωτογράφισης για τον αυτονόητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό που πρέπει να έχουν τα σχολεία.

Τα παιδιά του Δήμου Φυλής δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού για να μην έχουν τις ευκαιρίες που έχουν τα παιδιά των άλλων Δήμων.

Μας έχει αποδείξει ο κόσμος της πόλης μας ότι ανάμεσα μας υπάρχουν εξαίρετα ταλέντα σε όλους τους τομείς. Πρέπει να δώσουμε κίνητρα και ερεθίσματα σε αυτά τα παιδιά ώστε να καταφέρουν όσα ονειρεύονται. Ο δήμος να βρίσκεται δίπλα τους κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης τους, παρέχοντας σύγχρονο εξοπλισμό εκπαίδευσης όπως οι καιροί επιτάσσουν.

Θα μπορούσαμε να διοργανώσουμε εδώ στην πόλη μας έναν Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής σε ένα από τα κλειστά γήπεδα που έχουμε και να σταματήσει να είναι η πόλη μας η πόλη της Χωματερής και της παραβατικότητας.