Τα σοβαρά θέματα απαιτούν … σοβαρούς ηγέτες

 

Είναι αποφασισμένος να δώσει λύσεις στα προβλήματα της περιοχής.

Οι συναντήσεις του δείχνουν τον τρόπο που θα διοικήσει τον Δήμο.

Μετά τον Δήμαρχο Τρικκαίων, τον Παχατουρίδη έκανε συνάντηση με τον Πατούλη

ώστε να του γνωστοποιήσει τις θέσεις της δημοτικής παράταξης

για τα βασικά προβλήματα της χωματερής και της παραβατικότητας.

 

 

«Τα σοβαρά θέματα απαιτούν σοβαρούς ηγέτες»

Την Τρίτη (16/4) πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιώργο Πατούλη, στον ΧΥΤΑ Φυλής.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Φυλής, κ. Αλέξανδρος Κουλοχέρης, ο οποίος παραβρέθηκε σε αυτή την επίσκεψη, διαπιστώνοντας για άλλη μια φορά την ανυπαρξία και την προχειρότητα της δημοτικής αρχής και συγκεκριμένα του κ. Παππού, ο οποίος περιφερόταν με έναν φάκελο στο χέρι «ζητιανεύοντας» από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να βρει τρόπο να του χρηματοδοτήσει φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες, γεγονός που έκανε και προεκλογικά το 2007.

Στο σύντομο διάλογο που είχε ο κ. Κουλοχέρης με τον κ. Πατούλη, ζήτησε να ορίσουν άμεση συνάντηση, για να του μεταφέρει τις θέσεις της δημοτικής παράταξης για τον ΧΥΤΑ Φυλής.

Ο κ. Πατούλης κατανόησε τη σοβαρότητα του θέματος και υποδέχθηκε την επόμενη κιόλας ημέρα, Τετάρτη (17/4), στο γραφείο του τον κ. Κουλοχέρη, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις θέσεις της παράταξης.

Έτσι, λοιπόν, σε ότι αφορά τον ΧΥΤΑ τόνισε ότι το κλείσιμό του αποτελεί αδιαπραγμάτευτη θέση της παράταξης του,

 

Έτσι, λοιπόν, σε ότι αφορά τον ΧΥΤΑ τόνισε ότι το κλείσιμό του

αποτελεί αδιαπραγμάτευτη θέση της παράταξης του,

αφενός διότι χρονικά είναι η συγκυρία αφού η χωματερή έχει φτάσει στα όρια της για μια ακόμη φορά,

αφετέρου διότι τόσα χρόνια ο Δήμος Φυλής έχει επωμιστεί το δυσβάσταχτο βάρος των σκουπιδιών προσφέροντας σε όλη την Αττική.


Ο κ. Κουλοχέρης επεσήμανε τη σημαντικότητα στη διαχείριση απορριμμάτων στην πηγή και την ευαισθητοποίηση των πολιτών στην ανακύκλωση, ενώ ξεκαθάρισε ότι

«Η θέση μας είναι σταθερή, ξεκάθαρη, αδιαπραγμάτευτη. Οριστικό κλείσιμο της χωματερής!».

Για τις επιπτώσεις στην υγεία, τόνισε «Ως Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών θα γνωρίζετε ότι ο ΧΥΤΑ Φυλής αποτελεί υγειονομική βόμβα για το Δήμο μας, αλλά και για όλο το λεκανοπέδιο Αττικής. Τα λάθη του παρελθόντος έχουν μετατρέψει τη πόλη μας σε ένα νεκροταφείο ψυχών, καθώς δεν υπάρχει οικογένεια που δεν έχει θρηνήσει ένα θύμα από τον καρκίνο».

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης συμφώνησε με τον κ. Κουλοχέρη λέγοντας ότι πρέπει να δοθούν λύσεις μέσα από ολοκληρωμένα και ρεαλιστικά τοπικά σχέδια διαχείρισης.

Ο κ. Κουλοχέρης δεν ξέχασε να αναφερθεί και στο δεύτερο βασικό πρόβλημα, αυτό της παραβατικότητας στην περιοχή, στο οποίο θα δείξει μηδενική ανοχή.

Έκανε αναφορά και στην ένταξη των Ρομά ώστε να επιστρέψει η πόλη στην κανονικότητα.

Οι δυο άνδρες συμφώνησαν σε όλα όσα αφορούν τα δυο βασικά προβλήματα της περιοχής και ανέπτυξαν τις θέσεις τους σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά και την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στις γειτονιές της Δυτικής Αττικής.

 

Τέλος, ευχήθηκαν καλή δύναμη στον αγώνα τους και έδωσαν υπόσχεση να ανανεώσουν τη συνάντησή τους με τους νέους τους ρόλους.