Τέλος στο τρέξιμο και στα όργανα γυμναστικής με το ”θαυματουργό” περπάτημα

Ξεχάστε το τρέξιμο, το γυμναστήριο και τα ιδιότροπα όργανα γυμναστικής. Ο καλύτερος τρόπος για να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση είναι το περπάτημα. Σε συνδυασμό μάλιστα με καλό ύπνο και υγιεινή διατροφή το περπάτημα μπορεί να είναι θαυματουργό για την υγεία σας. Ποια είναι τα οφέλη του;

  • Ενδυναμώνει τα οστά και τις αρθρώσεις σας

Το περπάτημα προσφέρει περισσότερη κινητικότητα στις αρθρώσεις και αποτρέπει την απώλεια οστικής μάζας και ακόμη μειώνει τον κίνδυνο καταγμάτων. Οι ειδικοί συνιστούν να περπατάτε μέτρια για τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα σε τακτική βάση για να μειώσετε τον πόνο στις αρθρώσεις σας, μαζί με τη δυσκαμψία και τις φλεγμονές.

  • Βοηθά στη διατήρηση του βάρους σας

Είτε το κίνητρό σας είναι να χάσετε κιλά ή να διατηρήσετε τη σιλουέτα σας, το περπάτημα αποτελεί ένα από τα βασικά σημεία του προγράμματος για να το πετύχετε. Σε συνδυασμό με ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή, δίνει ώθηση στο μεταβολισμό και βοηθά στην καύση του λίπους, καθώς αποτελεί μια πολύ σημαντική αεροβική άσκηση.

  • Ευνοεί τις εγκεφαλικές λειτουργίες

Υπάρχουν πολλές έρευνες που έχουν αποδείξει ότι όταν περπατάτε συχνά, δεν βελτιώνετε μόνο την φυσική σας κατάσταση, αλλά και την διανοητική σας υγεία και ικανότητα. Όπως και άλλα είδη αεροβικών ασκήσεων, έτσι και το περπάτημα, αυξάνει τα αποθέματα οξυγόνου και τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο, βοηθώντας τον να είναι σε ετοιμότητα και να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά.

  • Βελτιώνει την ψυχολογική σας κατάσταση

Καθώς περπατάτε, ο εγκέφαλος σας απελευθερώνει “χημικά χαράς”, όπως η σεροτονίνη και η ντοπαμίνη, τα οποία φτιάχνουν τη διάθεσή σας και κατά τη διάρκεια του περίπατου, αλλά και μετά. Ειδικά ο περίπατος στη φύση, έχει συνδεθεί με χαμηλότερα ποσοστά κατάθλιψης και μάλιστα πιο αποτελεσματικά από ό,τι το περπάτημα σε εσωτερικούς χώρους.

Tip: Όπως όλα τα είδη άσκησης, το περπάτημα χρειάζεται απαραίτητα προθέρμανση. Κατά τη διάρκεια του περιπάτου σας φροντίστε να κρατάτε το κεφάλι σας ψηλά, το βλέμμα σας μπροστά και τους ώμους σας χαλαρούς και πίσω.

ΠΗΓΗ :http://www.mustonline.gr/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=44641

%d bloggers like this: