Τι δε θέλουν..να ξέρεις!

Θέλετε να ξέρετε… Τι δεν θέλουν να ξέρετε? Μπερδευτήκατε;

 

Ας το πάρουμε από την αρχή, για να καταλάβετε ποιος και γιατί σας λέει «Μην δείτε» τίποτα απ΄όσα γίνονται, συζητιούνται και ψηφίζονται στα Δημοτικά συμβούλια!

 

Εικόνες απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν σε ένα ακόμη Δημοτικό Συμβούλιο !

Και – ποιος δεν το περίμενε κιόλας !

Αποχώρησε από τη προεδρία η Ζωή Αρβανιτάκη και η συνεδρίαση αναβλήθηκε.

Δηλαδή, χειρότερα δεν γίνεται!

Και όμως, γίνεται!

Γιατί υπάρχει και συνέχεια! !

Αφορμή στάθηκε ο νόμος-έμπνευση της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Ζωής Αρβανιτάκη, η οποία με το γνωστό αυταρχικό ύφος και με τη βοήθεια της Δημοτικής Αστυνομίας, απαγόρευσε στους δημοσιογράφους την καταγραφή βίντεο στην αίθουσα.

Τέτοιος Νόμος, φυσικά και δεν υπάρχει, ενώ άλλοι Δήμοι έχουν την ευαισθησία να καλύπτουν ζωντανά μέσω διαδικτύου τα Συμβούλια και κάθε δημότης να μπορεί να βλέπει και να ακούει!

Κάποιοι, αλλά όχι ο Δήμος Φυλής! Όχι ο Παππούς!

Οι δημοτικοί σύμβουλοι όπως ήταν φυσικό, σύσσωμοι διαμαρτυρήθηκαν σε αυτή την απόφαση που θίγει όχι μόνο τις στοιχειώδεις δημοκρατικές διαδικασίες  αλλά επικροτεί το σκοτάδι, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν από τα έδρανα.

Πραγματικά αναρωτιόμαστε τι ακριβώς θέλουν να κρύψουν και απαγόρευαν την βιντεοσκόπηση…

Μήπως τις απευθείας αναθέσεις προς συγγενείς και φίλους;

Μήπως τις αναθέσεις σε εταιρείες φαντάσματα;

 

ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ!!

Για να μαθαίνει η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου 

https://diavgeia.gov.gr/doc/7%CE%93%CE%A0%CE%A0%CE%A9%CE%97%CE%A4-900?inline=true

Αυτή είναι η απόφαση για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, συγκεκριμένα το Άρθρο 5  αναφέρει  σχετικά με τη ∆ηµοσιότητα των συνεδριάσεων

  1. Οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου είναι δηµόσιες. Συνέπεια του δηµόσιου χαρακτήρα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου είναι η παρουσία των φορέων της τοπικής κοινωνίας καθώς και πολιτών στις συνεδριάσεις του. Οι ενδιαφερόμενοι για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ενημερώνονται από τον Πρόεδρο.
  2. Στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου οι παρευρισκόμενοι πολίτες πρέπει να είναι ευπρεπείς και ήσυχοι. ∆εν επιτρέπεται να συνομιλούν, να σχολιάζουν, να επιδοκιμάζουν ή να αποδοκιμάζουν τις απόψεις των συμβούλων και γενικά να παρακωλύουν την ομαλή διεξαγωγή της συνεδρίασης. Ο Πρόεδρος μπορεί να αποβάλει από την αίθουσα καθέναν που διαταράσσει την τάξη ή παρακωλύει τη συνεδρίαση ή και να διατάξει την εκκένωση της αίθουσας από το ακροατήριο
  3. Στους δημοσιογράφους και γενικά σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, παρέχεται κάθε διευκόλυνση. Επιτρέπεται η ραδιοφωνική και τηλεοπτική κάλυψη των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Τα fylikanea.gr καταδικάζουν την απαράδεκτη ενέργεια φίμωσης των δημοσιογράφων από την Πρόεδρο, Ζωή Αρβανιτάκη – η οποία αρκέστηκε σε μια ακόμη παράσταση επίδειξης ισχύος – και επισημαίνουν ότι το δημοσιογραφικό καθήκον και η αναγκαιότητα ενημέρωσης αποτελούν αδήριτη ανάγκη για τους δημότες που ΠΡΕΠΕΙ να πληροφορούνται για τα διαδραματιζόμενα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Φυλής.