Την Πίτα της Έκοψε η «Φυλασία»

Με μεγάλη προσέλευση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου «Φυλασία».

Σε έναν παραδοσιακό χώρο, οι άνθρωποι του Συλλόγου δημιουργώντας μια φιλόξενη ατμόσφαιρα έκοψαν την πίτα, ευχήθηκαν καλή χρονιά και προσέφεραν τοπικά εδέσματα, γλυκά και κρασί.

Στην εκδήλωση ήταν επίσης τα μέλη της παράταξης «ΦΥΛΗ. ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ»: Ισίδωρος Λιόσης, Άρης Μπρέμπος, Νίκος Μπρέμπος, Μαρία Πλαβούκου, Σταματίνα Κομπογιάννη, Γιάννης Παππούς, Βαγγέλης Σταματάκος.

Στον χαιρετισμό της η Πρόεδρος, κα. Ιωάννα Τσεβά, μια δυναμική γυναίκα με σεμνή, αγνή και ανιδιοτελή προσφορά στον Σύλλογο δήλωσε:

«Νομίζω με τη συμβολή όλων σας τα καταφέραμε. Σκοπός μας είναι να θυμούνται οι παλιοί και να γνωρίζουν οι νεότεροι, μνήμες που οι μεγαλύτεροι έχουμε, έθιμα τρόπων ζωής των προγόνων μας. Ευχαριστώ όλους όσους συνέβαλαν στο σκοπό αυτό, πίστεψαν σε εμάς και καθιέρωσαν την ύπαρξη του συλλόγου αυτού».

Ο Τοπικός Σύμβουλος Δημοτικής Ενότητας Φυλής, κ. Βαγγέλης Σταματάκος, δήλωσε:

«Οι Σύλλογοι δυστυχώς δεν αντιμετωπίζονται ισότιμα, ωστόσο είμαι σίγουρος ότι με τη νέα διοίκηση Κουλοχέρη αυτές οι άδικες ανισότητες θα εξαλειφθούν.

H «ΦΥΛΑΣΙΑ» είναι ένας πολιτιστικός σύλλογος που παρότι λειτουργεί λίγα χρόνια, εντούτοις έχει καταφέρει να αφήσει το πολιτιστικό του στίγμα με τις δράσεις του.

Αξίζουν συγχαρητήρια στην Πρόεδρο αλλά και στα μέλη της».

Ο επικεφαλής της παράταξής μας «ΦΥΛΗ. ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ», κ. Αλέξανδρος Κουλοχέρης, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δε κατέστη δυνατό να παρευρεθεί. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του μας δήλωσε τα εξής : «Για την παράταξη μας ΟΛΟΙ οι σύλλογοι πρέπει να αντιμετωπίζονται ΙΣΟΤΙΜΑ. Πρέπει ο Δήμος να βρίσκεται δίπλα τους, αρωγός στην προσπάθεια τους για τη  διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Ο Σύλλογος «ΦΥΛΑΣΙΑ» έχει αφήσει το στίγμα του και τόσο η δραστήρια Πρόεδρος κα. Τσεβά όσο και τα μέλη προσπαθούν με κάθε μέσο για την υλοποίηση των στόχων τους.Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ρυθμίσουμε συνάντηση με τον Σύλλογο στα γραφεία του.

Η εκπρόσωπος του Κέντρου Αθλητισμού, Πολιτισμού και Τεχνών «CSCA» και  Πολιτιστικού Ομίλου «ΦΕΡΕΝΙΚΗ», κα. Μαρία Πλαβούκου, τόνισε κατά τον χαιρετισμό της:

«Ως άνθρωπος με πολύχρονη συμμετοχή στα αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Φυλής, και ούσα η πρώτη που έχει διδάξει πολιτικό πολιτισμό στη περιοχή και ορμώμενη από τα λόγια της Σταυρούλας Δήμου θα ήθελα να αφιερώσω το κομμάτι μου στην ίδια και να της ευχηθώ καλή επιτυχία στον αγώνα της. Είμαι υπέρ να εκλέγονται άνθρωποι από τον τόπο μας, οι οποίοι υπηρετούν τα ήθη κι έθιμα, αλλά και τα συμφέροντα της περιοχής μας».

Με τη γνωστή φιλοξενία της η Πρόεδρος κα Τσεβά και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου στο τέλος της εκδήλωσης πρόσφεραν γλυκά αλλά και τζόλιες για όλο τον κόσμο.

«H «ΦΥΛΑΣΙΑ» είναι ένας πολιτιστικός σύλλογος που έχει καταφέρει να αφήσει το πολιτιστικό του στίγμα με τις δράσεις του. Αξίζουν συγχαρητήρια στην Πρόεδρο αλλά και στα μέλη της.