Το Πανελλήνιο Βοά και … ο Δήμαρχος Σιωπά

Τις προηγούμενες ημέρες είχαμε μια σωρεία δημοσιευμάτων, ανταπαντήσεων από σχεδόν όλα τα εμπλεκόμενα μέλη, από ενεργούς δημότες αλλά και από  άτομα αγανακτισμένα από όλη αυτήν την κατάσταση. Εκδηλώσεις, πορείες, αχρωμάτιστες αλλά και υποκινούμενες.

 

Πρόκειται για θέμα που απασχολεί όλους τους δημότες και με το οποίο θα ασχοληθούμε τις επόμενες ημέρες διεξοδικά.

Τις προηγούμενες ημέρες είχαμε μια σωρεία δημοσιευμάτων, ανταπαντήσεων από σχεδόν όλα τα εμπλεκόμενα μέλη, από ενεργούς δημότες αλλά και από  άτομα αγανακτισμένα από όλη αυτήν την κατάσταση. Εκδηλώσεις, πορείες, αχρωμάτιστες αλλά και υποκινούμενες.

Δε θα σταθούμε αυτήν την στιγμή σε όλο αυτό το σκηνικό.

Εκείνο που θέλουμε να τονίσουμε και να εκφράσουμε την απορία μας είναι η στάση του Δήμαρχου Φυλής κ. Χρήστου Παππού.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.

Όπως ακριβώς γράφουμε και στον τίτλο « Το πανελλήνιο βοά και ο Δήμαρχος σιωπά»

 

Την στιγμή που ο Δήμαρχος Πετρούπολης δηλώνει στην ανακοίνωση του για την χωματερή  ότι « Απαιτούμε να παρθούν μέτρα τώρα. Να κλείσει άμεσα και οριστικά ο “ΧΥΤΑ Φυλής”, να μετεγκατασταθεί σε κατάλληλη και εκτός Θριασίου θέση ο αποτεφρωτήρας των μολυσματικών, να αρχίσει άμεσα η απορρύπανση και η περιβαλλοντική αποκατάσταση της ευρύτερης περιοχής. Καλούμε τους εργαζόμενους να σταθούν στο πλευρό όσων αγωνίζονται για μια διαχείριση απορριμμάτων που δε θα έχει ως κριτήριο το επιχειρηματικό κέρδος, αλλά την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.» και συμπληρώνει ότι «Ως Δημοτική Αρχή έχουμε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή ότι το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει με τη διαχείριση των απορριμμάτων δεν είναι θέμα τεχνικό. Η εκρηκτική κατάσταση με την χωματερή στη Δυτική Αθήνα είναι θέμα πέρα για πέρα πολιτικό»

 Την στιγμή που η κα Δούρου  δηλώνει ότι   κρίνεται απαραίτητη η δραστηριοποίηση των δημάρχων στην κατεύθυνση της μείωσης του όγκου των σκουπιδιών αποδίδοντας τους τον χαρακτηρισμό «Ευρωπαίοι α λα καρτ» καθώς «θέλουμε επιδοτήσεις και ευρωπαϊκά χρήματα για την ανακύκλωση ή για τις καμπάνιες ενημέρωσης, χωρίς να τις υλοποιούμε» όπως διαπίστωσε.  Και σε ανακοίνωση της Περιφέρειας τονίζει μεταξύ άλλων ότι «Η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής κι εγώ προσωπικά δεν θα επιτρέψουμε να πληρώνουν τα σπασμένα και την αδιαφορία δεκαετιών, αιρετών όλων των βαθμίδων, υπουργών, δημάρχων, νομαρχών και περιφερειαρχών, που δεν είχαν το σθένος να αναλάβουν το πολιτικό κόστος εφαρμογής μιας υπεύθυνης διαχείρισης των απορριμμάτων μας».

 

Την στιγμή που τόσο  ο κος Μπουραΐμης, ο κος Αβράμης ακόμα και ο Αλέξανδρος Κουλοχέρης προχώρησαν σε τοποθετήσεις η σιωπή του Δήμαρχου είναι εκκωφαντική. 

Αναζητήσαμε τόσο στο επίσημο site του Δήμου αλλά και στα υπόλοιπα site της πόλης μας μια αντίστοιχη δήλωση αγανάκτησης, προτροπής, κριτικής στην σημερινή κυβέρνηση.

Δεν βρήκαμε πάρα φωτογραφίες από πανηγύρια, εκδηλώσεις, βραβεύσεις και οικειοποίησης έργων(φυσικό αέριο, κατασκευή σχολείων)

Δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα για αυτήν την στάση  του Δημάρχου Χρ.Παππού.

Που βρίσκεται να μας ενημερώσει για τη σωρεία δημοσιευμάτων αθηναϊκών εφημερίδων που μιλάνε για 4ηεπεκταση της χωματερης;

Που βρίσκεται να ζητήσει τη βοήθεια μας;

Που βρίσκεται να καταγγείλει τις αποφάσεις που μας καταδικάζουν σε ΘΑΝΑΤΟ;

 

Τις επόμενες ημέρες θα προσπαθήσουμε να έρθουμε σε επαφή με τον Δήμαρχο και να του θέσουμε τα ερωτήματα μας για αυτήν του τη στάση

 

 

.

 

.