Site icon New

Ένωση Συλλόγων & Κηδεμόνων για διακοπή σχολικών γευμάτων: «Ντροπή και Αίσχος!»

Η ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Άνω Λιοσίων & Φυλής για την διακοπή των σχολικών γευμάτων:

Ντροπή και αίσχος

Εν μέσω οικονομικής κρίσης και πανδημίας και με την ακρίβεια να μας έχει φτάσει σε οικονομική εξαθλίωση σταματούν τα σχολικά γεύματα από τα παιδιά μας .

Σήμερα το πρωί η Διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής έστειλε ενημέρωση στους διευθυντές των δημοτικών σχολείων ότι από αύριο διακόπτονται τα σχολικά γεύματα λόγω λήξης της σύμβασης.

Στα μέσα της σχολικής χρονιάς και ενώ δεν είχε ξεκινήσει η χορήγηση τους από την έναρξη της αλλά πολύ αργότερα!!! Να υπενθυμίσουμε ότι το πρόγραμμα αυτό ξεκίνησε μετά από απαίτηση του Γονεϊκού Κινήματος για να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών που τούτη την εποχή μας αφορά όλους.

Πόσο ακόμα θα μας εμπαίζει η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας. Καλούμε το υπουργείο Παιδείας να ξεκινήσει άμεσα η χορήγηση τους χωρίς καμία καθυστέρηση. Να μη μείνει ούτε μία μέρα, κανένα παιδί χωρίς γεύμα υψηλής διατροφικής αξίας ,που να εξασφαλίζει τη σωστή ανάπτυξη τους.

Ως ένωση γονέων απαιτούμε όχι μόνο την άμεση επαναφορά των σχολικών γευμάτων αλλά και την επέκταση του σε περισσότερα παιδιά και σχολεία του δήμου μας.

To ΔΣ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων
Άνω Λιοσίων & Φυλής

Exit mobile version