Site icon New

Forbes: H καλύτερη παραλία του κόσμου είναι στην Ελλάδα

Την Κρήτη και την πανέμορφη παραλία του νομού Ηρακλείου, Κομμός αποθεώνει μέσα από κείμενό του το Forbes χαρακτηρίζοντάς την ως την καλύτερη παραλία του κόσμου και αξίζει να δείτε τις ομορφιές της ξεκινώντας από τις πιο κάτω πληροφορίες!

Τι το αλλιώτικο έχει
Ο Κομμός δεν έχει καμία σχέση με τις συνηθισμένες όμορφες και τουριστικές παραλίες της Ελλάδας καθώς η Εφορία Αρχαιοτήτων εμποδίζει την ανάπτυξη τουριστικής υποδομής και χώρων εστίασης στην περιοχή διατηρώντας έτσι την φυσική ομορφιά της. Το μεγάλο της μήκος επιτρέπει στους λουόμενους να απολαμβάνουν άνεση χώρου καθώς όσος κόσμος κι αν μαζευτεί ποτέ δεν θα νιώσετε στριμωγμένοι. Όσο για τα νερά; Τα καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά της Νότιας Κρήτης σας μαγεύουν.

Πως θα φτάσετε εκεί

Λιγότερο από 2 χιλιόμετρα από τα Πιτσίδια και μια ανάσα από τα Μάταλα και τη Φαιστό στην πανέμορφη παραλία του Κομμού θα φτάσετε οδικώς ή με τα πόδια. Αν για αφετηρία σας έχετε το Ηράκλειο τότε μπορείτε να φτάσετε διανύοντας περίπου 65-70 χιλιόμετρα και περνώντας από πανέμορφα σημεία όπως ο αρχαιολογικός χώρους του Κομμού. Από Ρέθυμνο ή Χανιά για να φτάσετε στην παραλία χρειάζεστε 1,5 και 2,5 ώρες αντίστοιχα. Στη βόρεια πλευρά της ατέλειωτης αυτής παραλίας μπορείτε να βρείτε τον «Ποταμό». Πρόκειται για την παραλία γυμνιστών της περιοχής που συγκεντρώνει κάθε χρόνο εκατοντάδες επισκέπτες.  

Ο Κομμός και η… Ομήρου Οδύσσεια
Ο Κομμός έχει μια ξεχωριστή «σύνδεση» με τις περιπέτειες του Οδυσσέα κατά την επιστροφή του από την Τροία στην Ιθάκη. Σύμφωνα με το μύθο ο μεγάλος βράχος που βρίσκεται σχεδόν 100 μέτρα από την παραλία του Κομμού έχει φτάσει στο νησί από τον Πολύφημο. Εξοργισμένος ο Κύκλωπας με τον Οδυσσέα που τον τύφλωσε προσπάθησε να σταματήσει την απόδρασή του πετώντας τον γιγαντιαίο αυτό βράχο ο οποίος έφτασε ως την Κρήτη.

Πηγή: autotriti-touring.gr

Exit mobile version